x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Rovana Plumb şi jurnalista Carmen Avram deschid lista PSD pentru Parlamentul European

Rovana Plumb şi jurnalista Carmen Avram deschid lista PSD pentru Parlamentul European

de Ion Alexandru    |    26 Mar 2019   •   07:53
Rovana Plumb şi jurnalista Carmen Avram deschid lista PSD pentru Parlamentul European

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a prezentat, ieri, lista aprobată de Comitetul Executiv Naţional cu candidaţii la alegerile europarlamentare. O listă cu surprize importante, pentru că ea conţine nume cu greutate din societatea civilă. Unul dintre aceste nume este cel al jurnalistei Antena 3, Carmen Avram, realizatoarea emisiunii “În Premieră”.

Primul loc eligibil de pe lista PSD este ocupat de actualul ministru al Fondurilor Europene, Rovana Plumb, secondată de jurnalista Carmen Avram. Iar pe locul al treilea se află senatorul PSD Claudiu Manda, preşedintele Comisiei parlamentare pentru controlul activităţii SRI.

Surprizele nu se opresc însă aici. Poziţia a patra pe lista candidaţilor este ocupată de preotul Chris Terheş, preşedintele Coaliţiei Românilor din Statele Unite, care a militat, în ultimii ani, pentru lupta împotriva abuzurilor din justiţie.

Lista continuă cu Dan Nica şi Maria Grapini, actuali europarlamentari, dar mai conţine şi alte nume interesante. Este vorba despre medicul Tudor Ciuhodaru, Dragoş Benea, Victor Negrescu, Andi Cristea, Natalia Intotero, Gabriela Zoană, Bianca Gavriliţă, Emilian Pavel sau Doina Pană.

“Lista a fost aprobată în CEx, fiecare candidat fiind votat individual”, a precizat liderul social-democrat Liviu Dragnea, care a anunţat că atât candidaturile, cât şi cele 1.350.000 de semnături strânse, în ultima lună, vor fi depuse, în cursul zilei de astăzi, la Biroul Electoral Central.

Emisiunea va continua la Antena 3

După prezentarea listei, postul Antena 3 a emis un comunicat de presă în care se precizează că realizatoarea celei mai premiate şi apreciate emisiuni de anchete şi reportaje, “În Premieră”, Carmen Avram, a decis să facă un pas important. “După 27 de ani de carieră remarcabilă în presa scrisă şi în televiziune, dintre care 9 ani la postul de ştiri Antena 3, Carmen trece acum, de la statutul de observator şi investigator, la cel de implicare directă în luarea unor decizii care influenţează viaţa cetăţenilor”. La rândul ei, Carmen Avram a precizat că va face şi politică aşa cum a făcut şi presă. “Onest, curajos, cu mintea limpede şi cu tot sufletul”. Proiectul “În Premieră” va continua, la Antena 3.

Urmează remanierea guvernamentală

Lista prezetată, ieri, va genera, însă, şi o problemă în Guvern. Doi miniştri ai Cabinetului Dăncilă vor candida la Parlamentul European. Este vorba despre Rovana Plumb şi Natalia Intotero, ministrul pentru Românii de Pretutindeni. Preşedintele PSD este de părere că nu este normal ca acestea să candideze din funcţia de ministru, motiv pentru care le-a propus să renunţe la funcţiile guvernamentale, înainte de scrutinul din 26 mai 2019. Întrebat direct dacă va avea, astfel, în perioada imediat următoare, o remaniere guvernamentală, Liviu Dragnea a răspuns afirmativ. Acest lucru poate isca un nou blocaj guvernamental, generat de un foarte probabil refuz al lui Klaus Iohannis de a numi în funcţiile lăsate vacante alţi miniştri propuşi de PSD.

 

 

×