x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică S-a înfiinţat Comisia pentru revizuirea Constituţiei

S-a înfiinţat Comisia pentru revizuirea Constituţiei

de Monica Iordache Apostol    |    Aniela Nine    |    20 Apr 2010   •   00:00

Cu unanimitate de voturi, senatorii şi deputaţii au decis marţi înfiinţarea comisiei parlamentare care va elabora propunerile de revizuire a Constituţiei. Deocamdată însă, comisia nu are un termen până la care să elaboreze raportul.



Locurile în comisie au fost stabilite pe baza algoritmului parlamentar astfel: PD-L - 10 locuri, din care a cedat grupului independenţilor două locuri, PSD - 8 locuri, PNL - 4, UDMR - 2 şi minorităţile - 1 loc. Pe acelaşi principiu, PD-L i-a revenit funcţia de preşedinte al comisiei, care va fi ocupată de Daniel Buda, iar PSD şi PNL câte o funcţie de vicepreşedinte, care vor fi ocupate de Călin Popescu Tăriceanu şi, respectiv, Dan Coman Şova.

Deciziile la nivel de comisie în privinţa propunerilor de modificare a Constituţiei trebuie adoptate cu 2/3 din voturi, ceea ce înseamnă că nici puterea, nici opoziţia nu vor putea să îşi impună propunerile de modificare. Mai mult, comisia nu are stabilit un termen până la care să se elaboreze raportul cu propunerile de modificare a Constituţiei, termenul propus iniţial în întâlnirea liderilor de grup, 30 decembrie 2010, fiind considerat ulterior unul nerealist.

×
Subiecte în articol: politic