x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Sacrificată pe altarul prezidenţiabilului PD-L

Sacrificată pe altarul prezidenţiabilului PD-L

de Gabriela Antoniu    |    27 Iun 2009   •   00:00
Sacrificată pe altarul prezidenţiabilului PD-L
Sursa foto: Bogdan Iuraşcu/Jurnalul Naţional

Vicepreşedintele PD-L, Cezar Preda, anunţă că, dacă se va constata că scandalurile în care sunt implicaţi miniştri democrat-liberali îl vor afecta şi pe "candidatul PD-L", aceşti miniştri "îşi vor încheia conturile cu guvernarea".



Deputatul PD-L Cezar Preda a declarat ieri că scandalurile în care sunt implicaţi actualii miniştri afectează PD-L şi că, în cazul Ridzi, "toată responsabilitatea şi-o asumă premierul Boc, care a girat până nu începe urmărirea penală". El a precizat că, "în momentul în care se va considera că se afectează imaginea şi a candidatului PD-L, miniştrii îşi vor încheia conturile cu guvernarea".

Până în acest moment, PD-L nu are oficial un candidat la Preşedinţie. Traian Băsescu a sugerat doar că ar putea candida pentru un nou mandat la Cotroceni, iar luna trecută un document intern al ambasadei austriece arăta că dacă şeful statului nu va mai candida, premierul Boc este pregătit candidat de rezervă.

Preda a adăugat că Monica Iacob Ridzi a venit recent la şedinţa de grup a parlamentarilor, unde şi-a prezentat pe puncte poziţia faţă de scandalul în care este implicată. În acelaşi context, el a adăugat că Ridzi trebuie să nu mai dea explicaţii atât timp cât se consideră nevinovată, iar ancheta este în curs de derulare.

PUSĂ LA ZID
"Asta e viaţa de ministru. Trebuie să înţeleagă că va primi plângeri în fiecare zi, trebuie să meargă înainte şi să lase organele de anchetă să-şi facă treaba, să nu mai dea explicaţii amănunţite. Ea a luat-o personal şi a spus că nu am susţinut-o. I-am dat în viaţă sfaturi de două ori, însă de fiecare dată le-a interpretat greşit. Când eşti tânăr trebuie să înveţi că nu toată lumea îţi vrea răul şi că toată lumea are ceva cu tine.

Eu îi doresc tot binele din lume. Dar cred că, la acest moment, toată responsabilitatea şi-o asumă premierul Boc, care a girat până nu începe urmărirea penală. Iar premierul Boc este şi şeful meu de partid şi şeful ei", a declarat, într-o conferinţă de presă, vicepreşedintele PD-L, citat de Mediafax.

De altfel, în şedinţa de marţi a Colegiului Director al PD-L, cei prezenţi au fost asiguraţi de premierul Emil Boc că Monica Iacob Ridzi nu are o problemă legală, toate contractele fiind, după cum se pare, în regulă, dar că problema acesteia, mult mai gravă, este una de imagine.

Astfel, potrivit unor surse din PD-L, Monica Ridzi a fost sfătuită să iasă public pentru a se dezvinovăţi, dar nu cum a făcut-o vineri, în conferinţa de presă organizată la Ministerul Tineretului, unde a afişat o atitudine de sfidare, care nu i-a adus nici un beneficiu, înrăutăţind şi mai mult situaţia, potrivit acestora.

Acelaşi mesaj l-a primit Monica Iacob Ridzi în şedinţa grupului parlamentar PD-L din Camera Deputaţilor de luni, unde a participat şi aceasta şi unde colegii deputaţi i-au transmis nemulţumirea faţă de modul în care a gestionat, din punct de vedere al imaginii şi al comunicării, acest scandal. Deputaţii i-au reproşat acesteia declaraţiile făcute în conferinţa de presă prin care a transmis că, din dorinţa de a organiza cel mai mare eveniment de tineret postdecembrist, nu s-a uitat la bani, interesând-o doar rezultatul sau că nu a interesat-o câţi bani s-au cheltuit pentru acest eveniment.

A doua zi, miercuri, premierul Emil Boc a declarat că va decide schimbarea din funcţie a ministrului Tineretului, Monica Iacob Ridzi, dacă autorităţile statului vor solicita începerea urmăririi penale în cazul acesteia, arătând totodată că "de multe ori, nu tot ceea ce este legal poate fi şi moral".

×
Subiecte în articol: politic pd-l ridzi