x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Sandro Gozi: România şi Bulgaria pot adera la Schengen prin spaţiul aerian

Sandro Gozi: România şi Bulgaria pot adera la Schengen prin spaţiul aerian

de Agerpres    |    10 Iul 2014   •   21:18
Sandro Gozi: România şi Bulgaria pot adera la Schengen prin spaţiul aerian

Secretarul de stat pentru UE în cadrul Preşedinţiei Consiliului de Miniştri al Italiei, Sandro Gozi, consideră că frontierele aeriene ar putea fi începutul unei noi etape în ceea ce priveşte procesul de aderare al României şi Bulgariei la Schengen.

"Vom discuta despre aderarea României şi Bulgariei la Schengen şi credem că au fost făcute progrese în ceea ce priveşte căile de acces aeriene, acestea putând fi considerate ca fiind începutul unei prime etape pentru accesul celor două state în spaţiul de liberă circulaţie Schengen", a afirmat Sando Gozi la o întâlnire cu presa, pe tema prezentării priorităţilor preşedinţiei rotative preluate de Italia la 1 iulie 2014.

Reamintind agenda acestor priorităţi, oficialul italian a arătat că aceasta se va concentra pe implementarea unor politici, cum ar fi uniunea bancară, finalizarea acordurilor de parteneriat, creşterea economică şi crearea de locuri de muncă şi migraţia, precum şi pe respectarea drepturilor fundamentale. "Este un nou început. Trebuie să muncim împreună. (...) Suntem pentru respectarea principiilor responsabilităţii şi solidarităţii", a arătat Sandro Gozi.

În ceea ce priveşte situaţia din Ucraina, acesta a arătat că trebuie continuat dialogul deschis între toate părţile la masa negocierilor pentru a se găsi soluţii în privinţa stabilizării situaţiei.

×
Subiecte în articol: aderare schengen sandro gozi