x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Sărbătoare cu huiduieli la Ţebea

Sărbătoare cu huiduieli la Ţebea

de Monalise Hihn    |    13 Sep 2009   •   00:00
Sărbătoare cu huiduieli la Ţebea

Huiduieli şi discursuri electorale - cam aşa a arătat comemorarea lui Avram Iancu la Ţebea. Câteva sute de persoane care s-au strâns ieri la cimitirul din localitatea hunedoreană Ţebea au avut parte de un "spectacol" oferit atât de către politicieni, cât şi de unii dintre participanţii la serviciul comemorativ.

Susţinători ai Partidului România Mare afişat mai multe bannere pe care stătea scris: "Băse, vezi că ai treabă în Ţinutul Secuiesc!", "Vadim - preşedinte!".

Tonul la huiduieli a fost dat în momentul în care delegaţia PDL, condusă de Tiberiu Iacob - Ridzi, soţul fostului ministru al Tineretului şi Sportului, a anunţată că urmează să depună o coroană de flori la mormântul "Crăişorului munţilor".

Simpatizanţii PRM nu s-au oprit nici când a luat cuvântul Mircea Geoană. Aceştia au început să huiduie şi să scandeze: "Hoţii!", "Ce-aţi făcut cu ţara asta?!".

Preşedintele Senatului le-a răspuns acestora, promiţându-le că se vor revedea şi la anul. În schimb, huiduielile s-au transformat în strigăte de susţinere când a vorbit Corneliu Vadim Tudor. Nici acesta nu s-a lăsat şi a ţinut un discurs electoral, spunând că este uluit că lumea l-a huiduit pe Mircea Geoană. Vadim Tudor nu s-a putut abţine şi a declarat că a venit la Ţebea şi să îşi serbeze ziua numelui, întrebându-l pe Geoană el când îşi sărbătoreşte onomastica.

Preşedintele Senatului a revenit la microfon şi i-a răspuns: "în 6 decembrie!", aluzie la data la care ar putea fi organizat turul al doilea al alegerilor prezidenţiale. Gigi Becali a ajuns cu elicopterul la Ţebea spre finalul slujbei comemorative şi a împărţit bani în cimitir, după care a plecat prin mulţime. A cumpărat nişte porumb fiert, din care nu a apucat să mănânce prea mult şi l-a dăruit unor copii înainte de a se urca în elicopter.


BĂSESCU, SERBARE SEPARATĂ
Şeful statului a ajuns la Ţebea doar ieri după-amiază. Acesta a depus o coroană de flori la mormântul lui Avram Iancu, identică cu cea a preşedintelui Senatului, Mircea Geoană. Imediat după ce s-a recules la mormânt, Traian Băsescu s-a dus să-şi ude gorunul pe care l-a plantat în anul 2005. După aceea, Băsescu a făcut o baie mulţime, ajungând apoi la cortul Primăriei Arad, unde l-a aşteptat finul său, Gheorghe Falcă, dar şi mai mulţi reprezentanţi ai PDL din judeţele Hunedoara, Arad şi Alba. În cort, feţele de masă şi şerveţele erau de culoare portocalie.
Susţinătorii partidelor politice nu au scăpat ocazia să facă şi la Ţebea campanie electorală. Ei au împărţit fotografii şi pliante cu Traian Băsescu şi Mircea Geoană.

×
Subiecte în articol: politic