x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Scandal la București. Gabriela Firea, denunțată la BEC pe tema panotajului electoral

Scandal la București. Gabriela Firea, denunțată la BEC pe tema panotajului electoral

de Ion Alexandru    |    09 Sep 2020   •   09:19
Scandal la București. Gabriela Firea, denunțată la BEC pe tema panotajului electoral

PNL Bucureşti a sesizat Biroul Electoral al Municipiului Bucureşti, acuzând primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, că a refuzat să emită, la aproape două săptămâni de la începerea campaniei electorale, dispoziţia de primar prin care sunt stabilite locurile unde urmează să fie amplasate panourile pentru afişat electoral, potrivit legii.

În replică, Firea arată că PNL o acuză de lucruri inventate, fie din necunoașterea legii, fie pentru că folosește “cele mai josnice metode” în încercarea de a o discredita. “PNL Bucureşti mă acuză că nu am stabilit locurile speciale pentru afişaj electoral, atribuţie care însă ţine de sectoare. Cum să numeşti această atitudine, dacă nu fake-news şi încercare de dezinformare publică? Subliniez: emiterea dispoziţiilor cu privire la aceste locuri nu este atributul primarului general, ci al primarilor de sector. Chiar prefectul, care este reprezentantul Guvernului în teritoriu, a solicitat acest lucru primarilor de sector din Bucureşti. Tocmai Guvernul PNL, care este, conform legii, responsabil de organizarea alegerilor locale la nivel naţional, nu cunoaşte acest lucru?”, transmite primarul general.

Conform Gabrielei Firea, toţi primarii de sector au emis dispoziţiile prin care au stabilit aceste amplasamente. “Acest Guvern nu vine cu soluţii pentru rezolvarea problemelor reale, ci doar cu acuzaţii la adresa adversarilor politici, în încercarea de a câştiga capital de imagine”, a conchis aceasta. 

×