x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Scandal și vot la limită pentru Strategia de Apărare a Țării. Oprea a pus o vorbă bună pentru Iohannis

Scandal și vot la limită pentru Strategia de Apărare a Țării. Oprea a pus o vorbă bună pentru Iohannis

de Andreea Dumitrache    |    23 Iun 2015   •   21:07
Scandal și vot la limită pentru Strategia de Apărare a Țării. Oprea a pus o vorbă bună pentru Iohannis

Strategia Națională de Apărare a Țării pentru perioada 2015-2019 a fost adoptată după o ședință cu scandal. Inițial, social-democrații au cerut amânarea votului pe motiv că strategia nu a fost avizată în comisii.

Citește și Parlamentul a adoptat Strategia Naţională de Apărare a Ţării

Senatorii și deputații din co-misiile de politică externă s-au reunit de dimineață pentru a lua în discuție strategia trimisă de președintele Klaus Iohannis în urmă cu două săptămâni. Pentru că cei mai mulți dintre senatori au chiulit, ședința nu s-a putut ține. Șase dintre cei opt liberali au chiu-lit, așa că nu s-a putut da avizul comisiilor de politică externă.

Citește și Klaus Iohannis, în Parlament: Strategia Naţională de Apărare e o declaraţie pe care România o face

Senatorul PSD Gabriel Mutu a cerut amânarea votului în plen, în timp ce liberalul Vlad Nistor a spus că documentul poate fi discutat și fără aviz. După o oră de scandal, președintele Comisiei de politică externă din Senat, Petru Filip, a anunțat că nu va cere amânarea plenului.

La plen a participat şi premierul interimar Gabriel Oprea. Președintele UNPR a spus că atât el, cât și premierul Victor Ponta susțin documentul.

„Ca preşedinte al UNPR şi ca militar sunt un susţinător a ceea ce înseamnă securitate naţională”, a spus Oprea.

Președintele Senatului C. P. Tăriceanu nu a participat la ședință și a criticat documentul. „Regret că Parlamentul a procedat cu superficialitate în cazul unui document de o aşa importanţă. Este un document de slabă calitate“, a declarat Tăriceanu.

×