x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Scandalul banilor pentru primari: La Suceava, comunele PNL au primit de opt ori mai mult decât cele PSD!

Scandalul banilor pentru primari: La Suceava, comunele PNL au primit de opt ori mai mult decât cele PSD!

09 Oct 2021   •   16:17
Scandalul banilor pentru primari: La Suceava, comunele PNL au primit de opt ori mai mult decât cele PSD!

Scandalul banilor primiți de primării în urma rectificării bugetare continuă. Reprezentanții PSD Suceava susțin că localitățile pe care le conduc au primit fonduri de opt ori mai mici decât cele administrate de primari PNL. Este o imensă bătaie de joc la adresa românilor, spun social-democrații.

Reprezentanții PSD Suceava anunță că nicio primărie condusă de social-democrați nu a primit mai mult de 50.000 de lei.

Este vorba despre criterii strict politice și discreționare, nu s-a ținut cont de tipul unității administrativ teritoriale, de mărime, de numărul de locuitori, de costurile efective sau de angajamentele în derulare, consideră cei de la PSD.

„Deși Suceava a primit de la Guvern pentru proiecte locale a doua sumă ca mărime din țară, grosul banilor s-au dus către primarii PNL aflați în funcție, aceștia primind în medie sume de 8 ori mai mari decât primarii PSD, care s-au ales cu firimiturile de 50.000 de lei pe unitatea administrativă. Ca să nu mai zicem de cei 11 primari din județ care nu au primit nimic, aceștia fiind de la USR PLUS, PMP, Alternativa Dreaptă, ProRomânia, PSD și un independent”, susțin reprezentanții PSD Suceava.

Proteste ale primarilor PSD au avut loc și în alte județe. La Galați, a fost organizat un miting în fața sediului Prefecturii, la Timiș primarii au refuzat să încaseze banii, iar la Bistrița-Năsăud aleșii au anunțat că vor redirecționa către Spitalul Județean banii alocați de Guvern.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: scandal primării