x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Scenariul Madalin despre Vanghelie

Scenariul Madalin despre Vanghelie

12 Mai 2004   •   00:00

Actualul primar al Sectorului 5, Marian Vanghelie, va fi indepartat din PSD, va candida ca independent pentru un nou mandat, iar, daca va castiga, va fi reprimit in randurile partidului de guvernamant.

SILVIU SERGIU

Scenariul a fost lansat ieri de catre deputatul PSD Madalin Voicu, care a precizat ca Vanghelie are sanse mari sa obtina un nou mandat de primar, deoarece sondajele il plaseaza pe primul loc in preferintele electoratului. Deputatul PSD nu a exclus ca actualul primar al sectorului 5 sa fie sustinut de multi alegatori de etnie rroma, avand in vedere ca „Vanghelie a facut o figura buna la primarie".

Purtatorul de cuvant al PSD, Titus Corlatean, a negat insa valabilitatea scenariului lansat de Madalin Voicu. Corlatean a precizat ca pozitia PSD in aceasta problema a fost deja exprimata de presedintele executiv, Octav Cozmanca. El a spus ca PSD va asteapta data de 18 mai a.c., pana la care Biroul Electoral Municipal va valida candidatura lui Vanghelie, iar daca acesta nu se retrage din cursa electorala sau nu-si da demisia, se va lua in calcul excluderea sa din PSD.

RETRAGERE. Revenind la Madalin Voicu, acesta a sustinut ca presedintele Partidei Rromilor Social- Democrata (PRSD), Nicolae Paun, nu va mai candida la Primaria Sectorului 5, aceasta formatiune urmand sa-l sustina pe Catalin Stoichita, lansat in cursa electorala de catre PSD. El a precizat ca Paun s-ar fi razgandit in privinta candidaturii sale, dupa o intalnire avuta cu presedintele PSD Bucuresti, Dan Ioan Popescu. „Domnul Paun considera ca poate sa faca mai multe pentru etnia rroma din postura de deputat sau de ocupant al unei functii de responsabilitate in viitorul Guvern", a spus Voicu.

In ceea ce-l priveste pe Stoichita, Madalin Voicu a precizat ca acesta este de etnie rroma. In opinia deputatului PSD, daca Vanghelie va accede in turul doi este normal ca Stoichita sa-l sustina, si viceversa. (Silviu Sergiu)

Nicolae Paun zice ca nu a renuntat la candidatura

Presedintele Partidei Rromilor, deputatul Nicolae Paun, ne-a declarat insa ca nu si-a retras candidatura la Primaria sectorului 5. „Nici vorba de asa ceva! Am vorbit si eu cu Madalin (Voicu - n.red.), care a negat ca ar fi zis asa ceva in conferinta de presa a PSD. Nici nu stiu ce sa mai cred. Nu am avut nici o discutie cu Dan Ioan Popescu. In momentul de fata sunt candidatul Partidei Rromilor la Primaria Sectorului 5, candidatura mea este validata de BEM, nu m-am retras si nu intentionez sa ma retrag, iar daca o voi face voi anunta public acest lucru", a spus Nicolae Paun.
×
Subiecte în articol: politic psd madalin madalin voicu