x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Schimbare în Guvernul Orban. A fost numit un nou Ministru al Mediului

Schimbare în Guvernul Orban. A fost numit un nou Ministru al Mediului

05 Noi 2020   •   10:05
Schimbare în Guvernul Orban. A fost numit un nou Ministru al Mediului

Președintele Klaus Iohannis a luat act de demisia lui Costel Alexe din funcția de Ministru al Mediului. Liderul PNL a demisionat din Guvernul Orban pentru a prelua funcția de președinte al Consiliului Județean Iași, post câștigat la alegerile locale din 27 septembrie. Mircea Fechet a fost numit Ministru al Mediului.

Președintele României, Klaus Iohannis, a semnat joi, 5 noiembrie, următoarele decrete:

„Decret prin care se ia act de demisia domnului Costel Alexe, ministrul mediului, apelor și pădurilor, și se constată încetarea funcției de membru al Guvernului;

Decret prin care se numește în funcția de membru al Guvernului domnul Mircea Fechet, ministrul mediului, apelor și pădurilor.”

Ceremonia de depunere a jurământului de învestitură va avea loc joi, începând cu ora 15.30, la Palatul Cotroceni.

Mircea Fechet a fost secretar de stat în Ministerul Mediului, însărcinat cu coordonarea mai multor structuri și unități: Administrația Fondului pentru Mediu, Agenția Națională pentru Protecția Mediului, Direcția Generală Deșeuri, Situri Contaminate și Substanțe Periculoase și Direcția Generală Evaluare Impact și Controlul Poluării. 

Mircea Fechet a absolvit Facultatea de Știința și Ingineria Alimentelor la Universitatea Dunărea de Jos, Galați, în 2004, și Facultatea de Drept și Științe Administrative în cadrul Universității „George Bacovia”, Bacău, în 2015.

În perioada septembrie 2008 – mai 2010 a ocupat poziția de consilier pe fonduri europene în cadrul Agenției de Dezvoltare Locală Bacău.

A fost vicepreşedinte al Autorităţii Naţionale pentru Reglementarea şi Monitorizarea Achiziţiilor Publice (ANRMAP), în perioada mai 2012-martie 2014.

În perioada februarie 2019-decembrie 2019, a fost auditor public extern la Autoritatea de Audit.

Din februarie 2020, este reprezentant al României la Agenţia Europeană de Mediu.

CV-ul lui Mircea Fechet poate fi consultat aici

×
Subiecte în articol: Mircea Fechet costel alexe