x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Schimbarea sefilor CJ - Oltean se pune contra lui Blaga

Schimbarea sefilor CJ - Oltean se pune contra lui Blaga

05 Noi 2005   •   00:00
Schimbarea sefilor CJ - Oltean se pune contra lui Blaga

Vicepresedintele PD, Ioan Oltean (foto), isi mentine propunerea de modificare a Legii 215 privind inlocuirea din functie a presedintilor si vicepresedintilor de consilii judetene cu jumatate plus unu din voturi, cu aplicare din acest mandat, si nu din 2008, asa cum prevede proiectul ministrului Vasile Blaga. "Propunerea mea este la Senat, votata pe articole. Daca propunerea mea va fi adoptata, programul ministrului Vasile Blaga va fi adaptat la aceasta propunere. Acest set de acte normative urmeaza sa fie dezbatut in Parlament. Daca, intre timp, propunerea mea va deveni lege, atunci se va modifica Legea 215 a ministrului Blaga. Deocamdata, una este votata, alta e in stare de dezbatere publica", a spus ieri Oltean. El a negat ca ar fi in contradictie cu ministrul Administratiei, Vasile Blaga.

"In PD e o unitate in diversitate. In partid exista pareri diverse, dar atunci cand se ia o decizie se respecta. Deocamdata partidul nu si-a modificat punctul de vedere in privinta inlocuirii din functii a presedintilor si vicepresedintilor de consilii judetene in timpul acestui mandat", a declarat Oltean, citat de Mediafax. El a precizat ca la vremea in care a adus in discutia PD propunerea sa legislativa, si Blaga s-a pronuntat in favoarea aplicarii ei din acest mandat, si nu din 2008, dar este posibil ca ministrul sa se fi razgandit dupa discutiile purtate cu asociatiile primarilor si presedintilor de consilii judetene.

LAUDE
Ioan Oltean a apreciat ieri drept "o reusita personala" impunerea proiectului privind migratia politica in plenul Camerei Deputatilor. "Plecarea primarului de la un partid la altul insemna o destabilizare a vietii politice fiindca primarul nu pleca cu mana goala, ci era insotit de consilieri locali", a declarat Oltean. El i-a indemnat, ironic, pe alesii locali care vor sa-si schimbe partidul politic sa se grabeasca fiindca in maximum doua luni actul normativ initiat de el va intra in vigoare. Alesii care isi schimba partidul isi vor pierde demnitatea publica detinuta.

×
Subiecte în articol: politic blaga oltean