x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Şcolile din Buzău, închise patru zile

Şcolile din Buzău, închise patru zile

16 Mar 2010   •   00:00

Şcolile din judeţul Buzău vor fi închise începând de astăzi şi până vineri. Decizia suspendării cursurilor a fost luată de sindicaliştii din învăţământ, nemulţumiţi de salariile prea mici şi de neplata tuturor sporurilor şi a drepturilor financiare câştigate de dascăli în instanţă.

Potrivit liderului Sindicatului Învăţământului Preuniversitar Buzău, profesorul Ion Dobre, şcolile vor rămâne închise până vineri, urmând ca protestele să continue la 24 martie, când profesorii vor participa la un miting de două ore în municipiul Buzău, dar şi cu manifestări organizate la nivel naţional, alături de alţi colegi din ţară.

"CARTEL ALFA" NU SE LASĂ
Şi CNS "Cartel Alfa" va continua protestele anunţate, o decizie de renunţare la calendarul stabilit deja putând fi luată vineri, după discuţiile cu premierul Emil Boc. "Vom vedea după discuţiile cu premierul dacă e cazul să ne oprim. Sperăm să ajungem la soluţii de compromis", a declarat ieri vicepreşedintele confederaţiei, Petru Dandea, după discuţiile de la Ministerul Muncii.

Liderul sindical a spus că la întâlnirea cu premierul se va discuta şi despre decizia Guvernului de a amâna plata salariilor câştigate în instanţă, pentru perioada 2011-2013. Potrivit liderului sindical, vineri se va mai discuta despre Legea unitară de salarizare, majorarea salariului minim şi amendamentele la proiectul de lege a pensiilor.

×
Subiecte în articol: politic