x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică „Scriitorul” Codruței Kovesi, la datorie și la final de an

„Scriitorul” Codruței Kovesi, la datorie și la final de an

de Dan Constantin    |    31 Dec 2018   •   13:07
„Scriitorul” Codruței Kovesi, la datorie și la final de an
Sursa foto: Karina Knapek

Un articol plasat în NEW YORK TIMES la final de an reia tezele „îngrijorării” privind președinția UE de Guvernul României. Lozincile vehiculate de #rezist își găsesc ecou ca un fir roșu în corespondența semnată de Kit Gillet, agrementată cu opinii-comentariu ale reprezentanților „Diviziei Soros” din România. Autorul îl căinează pe Augustin Lazăr , care apără țara de corupți, alături de Klaus Iohannis. Dușmanii Uniunii Europene ar fi alianța de guvernare cu exponentul Dragnea cel condamnat pentru frauda electorală. Ministrul justiției vrea amnistie și grațiere, iar premierul Dăncilă conduce un guvern cu discurs antieuropean. Cam ăsta e articolul care preia și îngrijorarea nemților difuzată acum câteva zile printr-un săptămânal citat cu voluptate de propaganda securistoidă din România.

 Orientarea politică a ziaristului independent-fără angajament stabil- Kit Gilllet poate fi ușor verificată. El a semnat aricolele pline de elogii pentru Codruța Kovesi, tot el este cronicarul manifestației pașnice din 10 august , dispersate de gazele jandarmerie.

De ce a preferat NYT un freelancer și nu a cerut o analiză a biroului de la Varșovia pentru o temă atât de importantă, rămâne să o rezolve redacția, ca o problemă internă de deontologie. Oricum, ultimii bani din bugetul de PR alocat pentru „statuia anticorupției și urmașii” trebuie cheltuiți.

×
Subiecte în articol: Laura Codruţa Kovesi