x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Scrisoare deschisa - Adrian Nastase il ataca dur pe Stolojan

Scrisoare deschisa - Adrian Nastase il ataca dur pe Stolojan

19 Aug 2004   •   00:00

Presedintele PSD, Adrian Nastase (foto), i-a adresat ieri liderului liberal Theodor Stolojan o scrisoare deschisa, redactata in termeni foarte duri, din care va prezentam cateva fragmente.

"Vreti sa deveniti presedintele acestei tari. Foarte bine, este dreptul dumneavoastra constitutional. Dar nu inteleg de ce aceasta aspiratie, desigur nobila si dezinteresata, atat pentru dumneavoastra cat si pentru cei ce v-au impins spre ea, trebuie manjita cu micimea actelor pe care le faceti (…) Am citit in textul conferintei de presa sustinute acum vreo doua zile afirmatia facuta de dumneavoastra, presedintele PNL: "Poporul roman asteapta de la liderii politici sa fie modele de comportament, corectitudine, echilibru si asa mai departe". Iertati-mi intrebarea, dar fara sa va contrazic rationamentul, de unde stiti ce vor cetatenii Romaniei? Poate ca baietii care va scriu textele nu au lucrurile foarte clare in memorie. Vorbiti de campania murdara pe care eu si partidul pe care-l conduc am fi pornit-o impotriva dumneavoastra. O sa va dau un citat reprezentativ pentru acest moment politic: "La o zi dupa castigarea alegerilor de catre Alianta PNL-PD, vom merge in Piata Victoriei si vom aduce cu noi 500 de tepe pe care vom scrie: teapa lui Nastase, teapa lui Mischie si care o mai fi". Aceasta minunata fraza face parte din filozofia politica si de guvernare a colegului dumneavoastra Traian Basescu (o persoana pe care ar trebui sa o cunoasteti, intrucat v-am vazut impreuna pe la diferite evenimente mondene si conferinte de presa). Dati-mi voie sa va traduc in limba romana ce a spus co-presedintele Aliantei: Dupa ce luati puterea va lichidati adversarii! (…) Cat despre campania murdara, stiti cine a zis despre dumneavoastra ca ati pregatit o inginerie financiara prin care urma sa prejudiciati statul roman cu multe sute de milioane de dolari in favoarea unui grup de afaceristi locali? Este colegul dumneavoastra de alianta, Radu Berceanu (…). PS: Mi-ati reprosat ca v-am "aruncat manusa in noroi". Credeti-ma ca n-am vrut sa o fac, dar n-am nici o vina ca acolo ati ales sa va gaseasca raspunsul meu…"

REPLICA. Liberalii i-au raspuns lui Nastase tot printr-o scrisoare deschisa, semnata "Portarul de la sediul PNL", in care apreciaza ca, probabil, misiva liderului PSD a fost trimisa gresit, destinatar fiind de fapt revista "Romania Mare". Ca si epistola lui Nastase, si cea a PNL are un PS: "Domnule prim-ministru, dumneavoastra aveti timp sa scrieti scrisori atat de lungi?"

×
Subiecte în articol: politic