x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Scrisori către pensionari: Ministrul Marian Sârbu, luat la întrebări de UDMR

Scrisori către pensionari: Ministrul Marian Sârbu, luat la întrebări de UDMR

de Dana Piciu    |    26 Mai 2009   •   00:00

Parlamentarii UDMR i-au cerut ieri ministrului Muncii, Marian Sârbu, să le spună câţi bani a cheltuit de la bugetul de stat cu scrisorile pe care le-a trimis pensionarilor în decursul acestei campanii electorale.



Este vorba despre scrisorile pe care pensionarii din toată ţara le-au primit în cutiile poştale şi în care Sârbu îi asigură că nu va renunţa la creşterea valorii punctului de pensie la 45% din salariul mediu brut pe economie, fără a spune însă o dată exactă când se va întâmpla aceste lucru.

"Pentru anul în curs am prevăzut o creştere -în etape - a valorii punctului de pensie astfel încât să se ţină pasul cu rata inflaţiei şi în acelaşi timp creşterea să fie una sustenabilă din punct de vedere financiar, fără să pună în pericol plăţile viitoare. Valoarea punctului de pensie va creşte de la 697,5 lei la 713,4 lei de la 1 aprilie 2009 şi la 732,3 lei de la 1 octombrie 2009. Consecvenţi obiectivelor propuse am reglementat o nouă categorie de pensie, pensia socială minimă garantată. Aceasta va fi acordată fără cerere acelor beneficiari ai sistemului public a căror pensie cumulată cu alte indemnizaţii plătite prin casele teritoriale de pensii nu depăşeşte un anumit cuantum al veniturilor", se mai arată în scrisoarea semnată de ministru.

"În final doresc să vă asigur că suntem preocupaţi în continuare de identificarea unor noi măsuri de protecţie socială care să cuprindă şi alte categorii de persoane vârstnice astfel încât să menţinem nivelul de trai al pensionarilor şi să reducem numărul celor aflaţi în  situaţii de excludere socială", mai promite Marian Sârbu.

×
Subiecte în articol: politic