x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Sebastian Lăzăroiu se întoarce la Cotroceni. Băsescu l-a numit în funcţia de consilier prezidenţial

Sebastian Lăzăroiu se întoarce la Cotroceni. Băsescu l-a numit în funcţia de consilier prezidenţial

14 Iun 2012   •   12:52
Sebastian Lăzăroiu se întoarce la Cotroceni. Băsescu l-a numit în funcţia de consilier prezidenţial

Presedintele Romaniei, Traian Basescu, a semnat astazi, Decretul pentru numirea lui Sebastian Lazaroiu in functia de consilier prezidential, potrivit unui comunicat al Administratiei Prezidentiale.

Sebastian Lazaroiu a mai ocupat functia de consilier prezidential intre anii 2007 si 2011. Pe 28 aprilie 2011, presedintele Traian Basescu a semnat decretul de eliberare a lui din functie. Conform unui comunicat de atunci al Administratiei Prezidentiale, intreruperea colaborarii a fost stabilita “cu acordul ambelor parti'.

Lazaroiu declara, la acea data, ca doreste sa se implice intr-o cariera de analize politice si nu vrea asocierea acestora cu institutia prezidentiala.

Sebastian Lazaroiu a plecat de la Cotroceni in urma unor declaratii critice la adresa unor lideri UDMR. El declara intr-un interviu ca, in timp, UDMR nu va mai exista ca atare, iar curentele din Uniune vor fi absorbite in 10-15 ani de partidele politice romanesti.

"Probabil ca, in timp, nu stiu cand se va intampla asta, UDMR nu va mai exista ca atare. Trendul general este de diminuare a importantei factorului etnic si atunci, mai degraba, eu cred intr-un scenariu in care curentele astea ideologice din UDMR vor fi absorbite de partidele romanesti, pentru ca acesta este trendul pe termen lung. Oricum, problema este ca se diminueaza foarte mult si participarea la vot a maghiarilor. Subiectul etnic nu mai este presant nici macar pentru etnia maghiara. Probabil ca in 10-15 ani, asta se va intampla: curentele din UDMR vor fi absorbite de partidele romanesti", sustinea atunci Sebastian Lazaroiu.

El fusese numit in 2007 consilier prezidential.

×