x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Sechelariu, ramas fara sustinerea PSD

Sechelariu, ramas fara sustinerea PSD

18 Iun 2004   •   00:00

Ziarul “Desteptarea“, al carui patron este Dumitru Sechelariu, anunta la inceputul saptamanii pe prima pagina, cu litere de-o schioapa, ca, in cadrul unei emisiuni televizate care a avut loc marti seara, premierul Adrian Nastase va transmite un mesaj de sustinere pentru actualul primar al Bacaului.

DANA PICIU

Acest lucru nu s-a intamplat insa, in cadrul emisiunii respective Nastase transmitand clar mesajul sau de sustinere fata de candidatii PSD de la Iasi, Gheorghe Nichita, de la Galati, Dumitru Nicolae, si de la Cluj, Ioan Rus. Despre baronul Sechelariu nici un cuvant. A iesit, in schimb, vicepresedintele partidului, Viorel Hrebenciuc, cu o declaratie anti-Sechelariu. “Din cauza defectiunii cu Sechelariu, PSD a pierdut trei posturi in Consiliul Judetean Bacau“, a mentionat Hrebenciuc. Presa locala scria deja de ieri ca, dupa turul doi al alegerilor locale, Sechelariu va fi debarcat din fruntea filialei locale a PSD, pentru ca partidul trebuie sa-si spele imaginea, in vederea alegerilor generale din toamna.

MITA ELECTORALA. Dumitru Sechelariu nu se poate abtine nici in campania electorala de la a imparti bani in stanga si-n dreapta. Acum insa o face pe ascuns. Pentru ca legea alegerilor locale nu permite oferirea de bunuri sau bani in schimbul votului, lucru care este considerat infractiune, primarul bacauan a recurs la o metoda ingenioasa.

In plicurile pe care staff-ul sau de campanie le introduce in cutiile postale ale bacauanilor sunt strecurate, pe langa programul electoral si fluturasi cu chipul sau, bancnote de 10.000 sau 50.000 de lei “pentru paine“. Dumitru Sechelariu a trimis, de asemenea, doua echipe de la un ziar de scandal din Bucuresti sa-l urmareasca zi si noapte pe contracandidatul sau Romeo Stavarache, pentru a-l intimida.

SONDAJ. La Bacau a fost dat ieri publicitatii un sondaj de opinie care il indica drept castigator al turului doi pentru Primaria orasului pe candidatul Partidului Umanist din Romania, Romeo Stavarache, cu 65%, in timp ce Sechelariu ar obtine doar 35% din voturi. Sondajul, comandat de PUR Bacau, a fost realizat de Rom Info Sondaj in perioada 15-16 iunie 2004. Dintre cei chestionati, 11% nu merg la vot sau nu s-au hotarat cu cine sa voteze.

SEDINTA EXTRAORDINARA. Consilierii locali din Bacau, care si-au exercitat mandatul in perioada 2000-2004, au fost convocati ieri, intr-o sedinta extraordinara, pe a carei ordine de zi se afla un proiect de hotarare care se refera la alocarea sumei de 1,179 miliarde de lei pentru acoperirea cheltuielilor legate de asigurarea abonamentelor gratuite sau subventionate cu 50% pentru transportul public in comun. Abonamentele urmeaza sa fie asigurate de SC Transport Public SA, unde actionarul principal este mama actualului primar, Agripina Sechelariu.
×
Subiecte în articol: politic sechelariu