x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Secretariatul General al Guvernului îl acuză pe PDL-istul Cezar Preda de calomnie

Secretariatul General al Guvernului îl acuză pe PDL-istul Cezar Preda de calomnie

10 Iul 2012   •   18:09
Secretariatul General al Guvernului îl acuză pe PDL-istul Cezar Preda de calomnie

Secretariatul General al Guvernului il acuza de calomnie pe PDL-istul Cezar Preda, care a afirmat, azi dimineata, ca Guvernul USL refuza sa publice in Monitorul Oficial deciziile Curtii Constitutionale.

"In legatura cu afirmatiile calomnioase facute de domnul deputat Cezar Preda in ziua de 10 iulie 2012, in cadrul unei conferinte de presa a Partidului Democrat Liberal, Secretariatul General al Guvernului face urmatoarele precizari:

  • Curtea Constitutionala a Romaniei a informat opinia publica in legatura cu sase decizii si hotarari, dintre care patru au fost pronuntate in data de 9 iulie 2012 si doua pronuntate in data de 10 iulie 2012.

  • Dintre toate aceste decizii si hotarari, a fost transmisa, in conditiile legii, la Secretariatul General al Guvernului, pentru a fi publicata in Monitorul Oficial al Romaniei, o singura hotarare, respectiv Hotararea Curtii Constitutionale nr. 1 din 9 iulie 2012 privind constatarea imprejurarilor care justifica interimatul in exercitarea functiei de Presedinte al Romaniei.

  • Aceasta hotarare a fost transmisa in cursul zilei de astazi, 10 iulie 2012, la Monitorul Oficial al Romaniei, care a publicat-o in editia nr. 467/10 iulie 2012.

  • Pana astazi, 10 iulie 2012, orele 19:00, Curtea Constitutionala nu a mai transmis la Secretariatul General al Guvernului, pentru a fi publicate in Monitorul Oficial, niciuna dintre celelalte cinci decizii si hotarari mentionate mai sus.

  • In conformitate cu dispozitiile legale, Secretariatul General al Guvernului va transmite Monitorului Oficial toate deciziile si hotararile Curtii Constitutionale in discutie, de indata ce vor fi primite pentru a fi publicate.

  • Atragem atentia domnului deputat Cezar Preda sa nu mai foloseasca in campania electorala informatii neadevarate ori date false si sa nu mai implice organismele tehnico-administrative ale statului in lupta politica.

  • In situatia in care va continua aceasta practica, ne vom adresa institutiilor statului pentru adoptarea masurilor legale ce se impun, este textul integral al comunicatului SGG.

    In cursul acestei dimineti, Cezar Preda a acuzat Guvernul USL ca refuza sa publice in Monitorul Oficial deciziile Curtii Constitutionale.

    "Curtea Constitutionala a confirmat ieri tentativa de lovitura de stat prin atacul la institutiile de stat regizat si pus in aplicare de USL. Prin decizia de ieri, Curtea Constitutionala a stabilit ca majoritatea parlamentara USL si guvernul Ponta au incercat printr-un proiect de lege sa restranga ilegal atributiile Curtii Constitutionale. Victor Ponta incearca sa acopere acest adevar cu minciuna si mesaje de propaganda", a afirmat Cezar Preda, la o conferinta de presa, citat de Mediafax.

    Preda a spus ca decizia Curtii privind neconstitutionalitatea reducerii atributiilor sale va intra in vigoare indata ce va fi publicata in Monitorul Oficial si a aratat ca in "planul" USL subordonarea Monitorului Oficial a fost un element cheie pentru ca "guvernul Ponta s-a asigurat ca publica cand vrea si ce vrea".

    ×