x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Şedinţa BP al Camerei pe tema Comisiei Udrea s-a amânat din lipsă de cvorum

Şedinţa BP al Camerei pe tema Comisiei Udrea s-a amânat din lipsă de cvorum

19 Aug 2009   •   00:00

PSD, PNL şi UDMR au anunţat că nu vor participa la şedinta Biroului Permanent al Camerei Deputaţilor. În aceste condiţii PD-L nu va reuşi singur să întrunească cvorumul necesar pentru a supune la vot decizia de suspendare a Comisiei Udrea.



Mihai Voicu (PNL) a declarat că liberalii nu vor merge la şedinţa Biroului pentru că nu au reuşit să găsească o încadrare regulamentară a motivului pentru care a fost convocată.

"Biroul Permanent nu poate decide anularea activităţii unei comisii parlamentare de anchetă decisă de plen. E ca şi când Biroul Permanent ar trebui să decidă în legătură cu berea rece de la terasă. Când vom avea o ordine de zi regulamentară, vom veni la şedinţă", a spus Voicu.

Reprezentantul UDMR în Biroul Permanent, Kelemen Hunor, a precizat că nu se află în ţară, că şi-a făcut deja programul pentru luna august şi nu are cum să-l schimbe după cum bate vântul în coaliţie.

"Oricum PDL şi PSD au majoritatea şi pot decide şi fără UDMR soarta comisiei Udrea, soarta ţării şi soarta Parlamentului", a adăugat Hunor.

Biroul Permanent al Camerei Deputaţilor trebuia să discute astăyi solicitarea PD-L privind desfiinţarea Comisiei Udrea, raportul secretarului general al Camerei referitor la interceptările din Comisia Udrea şi propunerea Robertei Anastase privind suspendarea activităţii comisiei.

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Roberta Anastase, a precizat că pe ordinea de zi a şedinţei sunt 11 puncte, printre acestea aflându-se şi solicitările privind prelungirea termenelor de depunerea a rapoartelor comisiilor parlamentare de anchetă privind irigaţiile şi privind verificarea atribuirii unui contract de către Ministerul Mediului.

Preşedinta Camerei Deputaţilor a precizat că ea va propune suspendarea activităţii comisiei parlamentare care verifică legalitatea banilor cheltuiţi la Ministerul Turismului, "până la lămurirea lucrurilor".

"Propun suspendarea activităţii comisiei parlamentare care verifică legalitatea banilor cheltuiţi la Ministerul Turismului până la lămurirea suspiciunilor legate de interceptările din comisie şi de conţinutul lor", a adăugat Roberta Anastase.

×