x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Miniştrii PNL, demisii în bloc la Guvern. Noul Executiv va fi votat marţi, în Parlament. Vezi LISTA INTERIMARILOR

Miniştrii PNL, demisii în bloc la Guvern. Noul Executiv va fi votat marţi, în Parlament. Vezi LISTA INTERIMARILOR

de Veronica Micu    |    26 Feb 2014   •   08:32
Miniştrii PNL, demisii în bloc la Guvern. Noul Executiv va fi votat marţi, în Parlament. Vezi LISTA INTERIMARILOR
UPDATE 12:10 - Premierul Victor Ponta a transmis preşedintelui Traian Băsescu demisiile miniştrilor PNL, a anunţat Biroul de presă al Guvernului.

"În condiţiile constatării vacanţei posturilor de membru al Guvernului, făcând aplicarea prevederilor legale în materie, primul-ministru a solicitat preşedintelui emiterea decretelor prezidenţiale prin care: Nicolae Bănicioiu, ministru al tineretului şi sportului, să fie numit în funcţia de ministru al sănătăţii, interimar, Adriana Doina Pană, ministru delegat pentru dialog social, să fie numită în funcţia de ministru al Muncii, Familiei, Protecţiei sociale şi persoanelor vârstnice, interimar, Dan Coman Şova, ministru delegat pentru proiecte de infrastructură de interes naţional şi investiţii străine, să fie numit în funcţia de ministru al transporturilor, interimar, Mihnea Cosmin Costoiu, ministru delegat pentru învăţământ superior, cercetare ştiinţifică şi dezvoltare tehnologică, să fie numit în funcţia de ministru al culturii, interimar, Rovana Plumb, ministrul mediului şi schimbărilor climatice, să fie numită în funcţia de ministru delegat pentru ape, păduri şi piscicultura, interimar, Robert Marius Cazanciuc, ministrul justiţiei, să fie numit în funcţia de ministru delegat pentru relaţia cu parlamentul, interimar, Titus Corlăţean, ministrul afacerilor externe, să fie numit în funcţia de ministru delegat pentru românii de pretutindeni, interimar", precizează comunicatul Guvernului.

UPDATE 11:28
- Premierul Victor Ponta a anunţat, la B1TV, că Traian Băsescu va semna decretele de numire pentru miniştrii interimari. Totodată, Ponta a anunţat că marţea viitoare se va prezenta în faţa Parlamentului cu un nou guvern, pentru formarea căruia va începe discuţii cu UDMR.

Întrebat dacă a început deja negocierile cu UDMR, Ponta a replicat: "Nu, nu am avut asemenea discuţii, dar o să avem în perioada următoare, pentru a avea o majoritate stabilă în Parlament".

UPDATE 11:20
- Lista miniştrilor interimari care îi vor înlocui pe miniştrii liberali demisionari, potrivit unor surse citate de Antena3: Dan Şova -Transporturi, Nicu Bănicioiu - Sănătate, Robert Cazanciuc - Relaţia cu Parlamentul, Rovana Plumb - Ape şi Păduri, Doina Pană - Muncă, Mihnea Costoiu - Cultură, Titus Corlăţean - Românii de Pretutindeni.

UPDATE 11:02
- Premierul Victor Ponta a ajuns la Palatul Cotroceni, pentru a avea o discuţie cu preşedintele Traian Băsescu, cel mai probabil pe tema formării noului Cabinet, anunţă Agerpres, care citează surse politice. Şedinţa de guvern se amână până la publicarea în Monitorul Oficial a numirilor miniştrilor interimari, a anunţat oficial Guvernul.

UPDATE 10:50
- Mariana Câmpeanu a demisionat din funcţia de ministru al Muncii. Ceilalţi miniştri liberali urmează să-şi dea la rândul lor demisiile din funcţii înaintea şedinţei de executiv, potrivit Agerpres. Primul care a demisionat dintre liberali este, potrivit unor surse citate de Agerpres, secretarul de stat în Ministerul Culturii Radu Boroianu.

Premierul a plecat la Palatul Cotroceni pentru a avea o discuţie cu Traian Băsescu, în urma demisiilor miniştrilor liberali.

UPDATE 10:23 - Premierul Victor Ponta se va întâlni cu miniştrii demisionari ai liberalilor în biroul său, în jurul orei 11:30, informează surse politice pentru Agerpres. Primul care a demisionat dintre liberali este, potrivit unor surse, secretarul de stat în Ministerul Culturii Radu Boroianu. La Guvern se află şi ministrul Muncii, Mariana Câmpeanu, care se află deja la sediul Guvernului.

UPDATE 09:43
- Toţi miniştrii PNL se reunesc la Guvern, la ora 11:00. Eugen Nicolăescu, Ramona Mănescu, Gigel Ştirbu, Lucia Varga, Mihai Voicu, Cristian David, Mariana Câmpeanu îşi vor scrie demisiile, urmând să le depună la Cancelaria Prim-ministrului. Secretarii de stat ai liberalilor vor demisiona şi ei în cursul acestei zile şi îşi vor formaliza demersul la Registratura Guvernului.

UPDATE 09:43
- Premierul Victor Ponta a ajuns la Palatul Victoria.

Astăzi, la ora 12:00, are loc şedinţa săptămânală de Guvern, potrivit unui anunţ postat pe ste-ul Executivului. Tot astăzi, până la ora 12:00, miniştrii liberali din Guvernul Ponta îşi vor depune demisiile.

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, ieri seară, că miniştrii PNL şi-au anunţat, practic, demisiile politice, iar astăzi îşi vor părăsi fotoliile. Potrivit acestuia, ei ar trebui să îşi depună demisiile la Registratura Guvernului, în această dimineaţă. Liderii PNL au adoptat, ieri seară, o rezoluţie privind ieşirea liberalilor de la guvernare.

"Miniştrii noştri pe care îi şi vedeţi aici alături de noi, cu excepţia doamnei Mariana Câmpeanu care din probleme de sănătate, probleme medicale, nu a participat la această delegaţie, dar care a luat cunoştinţă de decizia noastră şi ne-a anunţat că fără nicio ezitare o asumă şi o urmează. Miniştrii noştri practic au anunţat demisia din punct de vedere politic, mâine în cursul dimineţii până în ora 12 toţi demnitarii şi ceilalţi demnitari, secretarii de stat şi cei asimilaţi îşi vor depune legal, oficial, birocratic demisia la Registratură Guvernului", a declarat Crin Antonescu, aseară, într-o conferinţă de presă susţinută la finalul Delegaţiei Permanente.

×