x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Şeful campaniei electorale a PNL Iaşi vrea schimbarea lui Antonescu

Şeful campaniei electorale a PNL Iaşi vrea schimbarea lui Antonescu

20 Dec 2009   •   00:00

Valerian Sălăvăstru, şeful campaniei electorale a PNL Iaşi, susţine ideea convocării unui congres al partidului şi schimbarea liderului PNL, Crin Antonescu, pe motiv că acesta nu a consultat în mod real filialele din ţară cu privire la trecerea în opoziţie a PNL şi repetă greşelile lui Tăriceanu.



Sălăvăstru a declarat, astăzi, presei, că liderul PNL, Crin Antonescu, a luat decizia rămânerii partidului în opoziţie fără a consulta baza partidului, repetând greşelile făcute de fostul lider al partidului Călin Popescu Tăriceanu.

"Preşedintele pe care noi, baza ignorată a partidului, l-am pus în locul lui Tăriceanu, acesta fiind Crin Antonescu, face aceleasi greşeli. Ia decizii în cadru restrâns şi nu cunoaşte partidul. Desigur sunt şi diferenţe între aceşti lideri. Tăriceanu lua decizii cu Bogdan Olteanu şi Cristian David, persoane fără priză la public. Antonescu ia decizii cu Ludovic Orban şi Norica Nicolai, persoane chiar mai antipatizate de electorat şi chiar de liberali”, a spus Valerian Sălăvăstru, citat de Mediafax.

El a adăugat că, spre deosebire de Tăriceanu, care nu a consultat partidul în anul 2008 imediat după alegerile generale, Antonescu "este mai şmecher, consultând chipurile PNL".

"Antonescu a fost mai şmecher, chipurile a consultat partidul. Numai că s-a antepronunţat de fiecare dată (şi în 23 noiembrie şi în 7 decembrie). Şi-a bătut joc de Delegaţia Permanentă, atunci când, deşi reprezentanţii filialelor ar fi vrut să voteze intrarea sau nu la guvernare, el a făcut un artificiu şi a propus votarea sau nu a unei scrisori cu bla-bla-uri. Tăriceanu a dus PNL la 18,5 la sută, iar Antonescu chiar mai sus, la 20 la sută. Ce a făcut însă Antonescu e un castel de nisip. Să nu uităm că acest rezultat e doar consecinţa unei săptămâni de campanie şi e bazat doar pe vorbe meşteşugite”, a declarat liberalul ieşean.

El susţine că PNL şi Crin Antonescu au avut o prestaţie lamentabilă pe tot parcursul anului 2009, creşterea lui Antonescu producându-se abia în săptămâna 16-21 noiembrie, când acesta a început să-l atace pe liderul PSD Mircea Geoană.

"Tăriceanu a făcut în viaţa sa activitate de partid, de organizare, de mobilizare şi motivare a membrilor. Filozoful Antonescu nu a făcut şi asta se vede. Nici nu-şi închipuie cât de departe e de a înţelege partidul. Din acest motiv, e timpul pentru un Congres şi pentru debarcarea lui Antonescu. Nu cred că Tăriceanu e totuşi soluţia pentru şefia PNL. Cred că o conducere colegială e o soluţie provizorie bună. Înlocuirea şmecherilor de Bucureşti, care se rotesc între ei la conducerea PNL, cu reprezentanţi ai filialelor e soluţia pentru Biroul Politic Central. Cred că o pauză de doi-trei ani pentru toţi cei care au fost membri în BPC în ultimii cinci ani e de bun-simt. Antonescu poate fi un bun candidat pentru 2014, numai că un alt preşedinte trebuie să organizeze partidul în spate”, a mai spus Valerian Sălăvăstru.

Totodată, liberalul ieşean îşi sfătuieşte colegii de partid cu funcţii în administraţie să nu plece la PDL.

"Le spun primarilor, parlamentarilor PNL, şi altor membri valoroşi că nu le va fi bine dacă negociază individual cu PDL sau dacă dezertează. Cred că un partid primenit la Congres poate construi cu PDL o nouă alianţă de dreapta în România, pentru mai mulţi ani", a adăugat Valerian Sălăvăstru.

În 23 noiembrie, Valerian Sălăvăstru, considerat un apropiat al liderului PNL Iaşi, Relu Fenechiu, susţinea, prin intermediul unei scrisori deschise adresate liberalilor din întreaga ţară, varianta încheierii unui parteneriat cu Traian Băsescu, pentru turul doi precum şi realizarea unei alianţe de guvernare PNL-PDL, cu premier liberal.

În 7 decembrie, şeful campaniei electorale a PNL Iaşi, Valerian Sălăvăstru, declara că liderul PNL, Crin Antonescu, ar trebuie să treacă peste "încrâncenări" şi să accepte să discute cu PDL varianta unei posibile colaborări la guvernare, adăugând că în caz contrar există riscul ca PNL să ajungă un partid de 5-7 la sută. (V.A.)

×
Subiecte în articol: politic