x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Seful SRTV acuza - Premierul face presiuni politice

Seful SRTV acuza - Premierul face presiuni politice

15 Mai 2005   •   00:00

Valentin Nicolau, presedintele-director general al SRTV, i-a transmis o scrisoare premierului Calin Popescu Tariceanu, in care il acuza de "una dintre cele mai grave imixtiuni si presiuni politice exercitate asupra Televiziunii Romane".

  • POLITIC
  • SCRISOARE. Nicolau denunta trocul practicat de premier
    "Promitand UDMR-ului o lege a minoritatilor asa cum si-o doresc maghiarii, ati cerut la schimb un vot "impotriva" intr-o inventata Comisie de ancheta ce a avut de la infiintarea ei ca scop inlaturarea unui om si caderea in genunchi a televiziunii publice. Pentru asta nu ati ezitat sa violati constiinta unui deputat, membru al comisiei, obligandu-l sa-si schimbe convingerile in numele disciplinei de coalitie", precizeaza seful TVR. Nicolau il acuza pe Tariceanu ca gaseste "timp si energie pentru a face negot cu legi si institutii, lasand impresia ca Romania nu mai poate fi guvernata fara a avea la indemana un instrument de manipulare". "De aici si senzatia disperarii de a pune mana pe TVR si de a o transforma intr-o televiziune de partid, cu care sa se arate romanilor o realitate mai aproape de rozul cravatelor oficiale". El adauga, in scrisoare, ca, timp de cinci luni, premierul nu a ezitat sa tina TVR "sub calcatura talpei politice, umilindu-i uman si profesional pe ziaristii ei".

    SFAT. "Permiteti-mi un mic sfat. Gratis. Marile batalii politice nu se castiga in virtualitatea lucrurilor. Imaginea unei Romanii reconditionate virtual prin televiziune nu ii mai convinge pe romani sa voteze altfel decat in consecinta a ceea ce traiesc ei cu adevarat. De aceea, afacerea pe care ati incheiat-o nu cred sa va aduca mari beneficii", mai spune Valentin Nicolau. El ii aminteste premierului ca este gata sa demisioneze daca va fi adoptata o noua lege de organizare si functionare a TVR, complet depolitizata. "Un schimb onorabil, de data aceasta, care va da posibilitatea onesta si legala de a scapa de mine", conchide Valentin Nicolau. Purtatorul de cuvant al Guvernului, Oana Marinescu, a respins acuzatiile lui Nicolau, pe care le-a catalogat "grave si fara acoperire" si a apreciat ca seful TVR ar trebui sa-si probeze afirmatiile.

    ×
    Subiecte în articol: politic