x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică "Semafor" pentru alimente

"Semafor" pentru alimente

de Aniela Nine    |    03 Mai 2011   •   16:12

Consumatorii ar putea fi ghidaţi să aleagă de pe raft alimentele sănătoase printr-un sistem de buline de culori diferite, în genul luminilor semaforului. Instituirea unui astfel de sistem de ghidare este prevăzută într-o iniţiativă legislativă care a primit marţi un raport favorabil în comisia economică a Senatului.

Astfel, conform proiectului legislativ, va exista o bulină verde pentru produse alimentare sănătoase, care pot fi consumate zilnic fără să prezinte vreun risc pentru sănătate, o bulină portocalie pentru produsele alimentare care trebuie consumate cu moderaţie şi o bulină roşie pentru produsele alimentare care conţin substanţe sau aditivi alimentari care pot avea efecte dăunătoare asupra sănătăţii. Iniţiatorul, senatorul PDL Staicu Florian, a lăsat la latitudinea ministerului Sănătăţii stabilirea criteriilor în baza cărora va fi acordată fiecărui produs o anume culoare a bulinei.

Până la apariţia la raft a unor astfel de "semafoare alimentare” însă mai este cale lungă, căci Senatul este doar prima cameră sesizată cu acest proiect de lege, deputaţii având cuvântul decisiv. 

×