x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Semnal de la Guvern - Berca vrea prefecţi politici

Semnal de la Guvern - Berca vrea prefecţi politici

de Mirela Romanet    |    16 Iul 2008   •   00:00
Semnal de la Guvern - Berca vrea prefecţi politici

Secretarul general al Guvernului, Gabriel Berca (foto), doreşte ca legea potrivit căreia înalţii funcţionari publici (prefecţii, subprefecţii şi secretarul general al Guvernului n.r.) sînt apolitici) să fie schimbată, iar funcţiile respective să fie repolitizate.



Secretarul general al Guvernului, Gabriel Berca (foto), doreşte ca legea potrivit căreia înalţii funcţionari publici (prefecţii, subprefecţii şi secretarul general al Guvernului n.r.) sînt apolitici) să fie schimbată, iar funcţiile respective să fie repolitizate. "Propunerea de repolitizare o voi supune consultărilor cu toate partidele. Dacă vom ajunge la un consens, ea poate fi pusă în practică printr-o ordonanţă de urgenţă. Să nu fim ipocriţi şi să recunoaştem că atîta vreme cît un guvern politic numeşte prefectul, acesta poate fi apolitic. Aceeaşi remarcă este valabilă şi pentru funcţia pe care o deţin acum", a declarat pentru început secretarul general al Guvernului, Gabriel Berca. Întrebat de ziarişti dacă repolitizarea dorită de el nu ar fi normal să îi includă şi pe subprefecţi, Berca a răspuns : "Aceasta urmează să se stabilească la consultările între partide. Vom vedea dacă se va vrea ca şi subprefecţii să rămînă membri de partid".

POSIBIL CANDIDAT. Secretarul General al Guvernului nu s-a ferit să spună că este gata să candideze în toamnă la alegerile parlamentare, dar pentru asta ar trebui să fie din nou membru de partid. "Orice este posibil, chiar şi o candidatură a mea într-un colegiu. Mi se pare firesc să candideze foarte mulţi oameni cu experienţă în administraţia publică. Aici e un pericol foarte mare şi m-am lovit de acest lucru: oameni care fac legi în România şi care n-au făcut nici o zi de administraţie vreodată, iar rezultatele s-au văzut", a mai spus Gabriel Berca. El nu ştie încă dacă la alegerile din toamnă va candida pentru un post de deputat sau senator.

×
Subiecte în articol: politic