x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Senat: O nouă moţiune simplă adoptată

Senat: O nouă moţiune simplă adoptată

de Dana Piciu    |    27 Feb 2008   •   00:00

Moţiunea simplă “Stop degra­dă­­rii nivelului de trai! Stop irespon­sa­bilităţii din sectorul energetic!”, ini­ţiată de PSD şi PC, a fost adopta­tă ieri de Senat cu 74 de voturi “pentru” şi 33 “împotrivă”

Moţiunea simplă “Stop degra­dă­­rii nivelului de trai! Stop irespon­sa­bilităţii din sectorul energetic!”, ini­ţiată de PSD şi PC, a fost adopta­tă ieri de Senat cu 74 de voturi “pentru” şi 33 “împotrivă”. Semnatarii mo­ţiunii cer Guvernului să se ia măsuri imediate pentru protejarea puterii de cumpărare a cetăţenilor cu venituri medii şi mici, corelarea etapizată a veniturilor populaţiei cu valoarea coşului minim de consum lunar, iniţierea unor negocieri reale cu Federaţia Rusă pentru stoparea creşterii preţului la gazele naturale şi pre­zentarea în Parlament la interval de trei luni a unui raport privind sta­­rea de sănătate a tinerei ge­ne­raţii.

 

Pre­şedintele Senatului, Nicolae Vă­căroiu, a precizat după vot că toa­te aceste cerinţe sunt obligatorii pentru Guvern. În sprijinul moţiunii au votat PSD, PC, PRM şi PD-L, deşi reprezentanţii acestui partid au criticat mai mult PSD-ul în luările lor de cuvânt. Împotrivă au votat doar PNL şi UDMR. Reprezentantul Guvernu­lui la dezbateri, mi­nistrul Economiei şi Finanţelor, Varujan Vosganian, i-a acuzat pe iniţia­tori pe un ton iro­nic că au scos cifrele care se regăsesc în moţiune “din burtă”, iar datele fo­losite sunt “ero­na­te, fanteziste”. Re­ferindu-se la aceleaşi cifre şi pa­ra­frazându-l pe Adrian Năstase, Vos­ga­nian a mai spus că PSD-ul a “nu­mă­rat ouăle de două ori”. Dezbaterile au fost întrerupte de foarte multe incidente, cel mai spumos dintre ele fiind provocat de senatorul PSD Şerban Nicolae, care a vorbit mai mult decât avea dreptul, spunând că PRM i-a împrumutat cinci minute. PRM-iştii însă au negat acest lucru, cerându-i în versuri lui Văcăroiu ca la urmă­toarea moţiune să le dea minutele înapoi. 

×
Subiecte în articol: politic