x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Senatorii contra Guvernului

Senatorii contra Guvernului

19 Mai 2004   •   00:00

Proiectul de lege initiat de Guvern privind prevenirea si combaterea terorismului si PNA au fost puse la zid de senatorul PSD Antonie Iorgovan.

CAMELIA IONESCU

Desi proiectul in cauza a fost aprobat de catre Consiliul Suprem de Aparare a Tarii (CSAT) si a primit aviz pozitiv din partea Consiliului Legislativ, actul normativ a fost acerb criticat si dezbaterea sa a fost amanata de catre Comisia juridica a Senatului.

CRITICI. Actul normativ initiat de Executiv stipuleaza constituirea unui Sistem National de Prevenire si Combatere a Terorismului (SNPCT).

Senatorii juristi nu au apucat ieri sa se uite bine pe prevederile din proiect ca pesedistul Antonie Iorgovan a pornit o avalansa de critici, legate de un articol care prevede ca vor fi supuse aprobarii Guvernului Romaniei normele metodologice de organizare si functionare a SNPCT. „Cum sa dea Guvernul norme metodologice pentru CSAT?! Doar pana aici le merge mintea. Cei care au facut aceasta lege se dovedesc, din nou, a fi cizme", s-a indignat Iorgovan.

Afirmatiile acide ale pesedistului au creat rumoare in comisie, mai ales ca Iorgovan a solicitat si „chemarea la ordine si prezenta la dezbateri a reprezentantilor tuturor institutiilor care sunt pomenite in actul normativ". „Toti trebuie adusi sa invete lectia. Sunt speriati de bombe, de Ben Laden si uita sa respecte Constitutia", a cerut Iorgovan, decis sa rezolve problema „cooperativei care este acest sistem national".

ATAC LA PNA. El nu s-a oprit aici si s-a luat si de PNA. „Nu cred in PNA-ul asta. Ambitia PNA de a fi in afara Parchetului General e impotriva Constitutiei", a spus Iorgovan, acuzand reprezentantii PNA ca „au fortat mana premierului si ne-au pus Europa in cap". Supararea pesedistului a fost provocata de faptul ca PNA refuza sa trimita anual Parlamentului o informare asupra activitatii sale, fapt stipulat si prin Ordonanta 24/2004, aprobata ieri de senatorii juristi. „Asta, Amariei, Mariuca asta, toata ziua face conferinte de presa si nu vrea nici macar sa faca o informare Parlamentului", si-a varsat Iorgovan naduful impotriva sefului PNA, Ioan Amariei.
×
Subiecte în articol: politic