x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Senatorii PDL au votat pentru încetarea Protocolului cu PSD, deputaţii sunt de acord

Senatorii PDL au votat pentru încetarea Protocolului cu PSD, deputaţii sunt de acord

13 Sep 2009   •   00:00

Democrat-liberalii nu mai doresc continuarea relaţiei cu PSD în coaliţia de guvernare, acest curent de opinie existând atât la nivelul organizaţiilor judeţene cât şi la nivel parlamentar, senatorii PDL dând inclusiv un vot în grupul parlamentar în acest sens.



Liderul grupului PDL din Senat, Constantin Igaş, a declarat pentru MEDIAFAX că în cadrul şedinţei de grup, care a avut loc după începerea sesiunii parlamentare, s-a propus un vot privind continuarea relaţiei dintre PDL şi PSD, în cadrul Parteneriatului pentru România, în urma tensiunilor din ultima vreme dintre cele două partide.  "Am supus la vot şi vreau să vă spun că a fost un vot unanim, toţi senatorii s-au exprimat pentru ruperea protocolului cu PSD-ul", a spus liderul senatorilor PDL. El a arătat că acest vot explică şi semnalele venite din teritoriu, unde majoritatea filialelor PDL au anunţat fie încetarea coaliţiei, la nivel local, cu social-democraţii, fie dorinţa de a înceta aceste raporturi cu parteneriide guvernare.

Şi deputaţii PDL susţin acest curent de opinie privind ruperea coaliţiei cu PSD, grupul parlamentar exprimându-se în acest sens la deschiderea noii sesiuni parlamentare când, cu ocazia unui Colegiu Director al partidului desfăşurat la Parlament, au cerut, prin vocea lui Ioan Oltean, o decizie cât mai rapidă în acest sens. Deputaţii PDL spun că relaţia cu PSD-ul este discutată la aproape fiecare şedinţă de grup de luni, majoritatea parlamentarilor fiind extrem de nemulţumiţi de modul în care social-democraţii se comportă, la nivelul coaliţiei, atât în plan legislativ cât şi în plan local.

Biroul Permanent Judeţean al PDL Constanţa a votat în unanimitate denunţarea protocolului cu PSD la nivel local şi a sugerat conducerii centrale să facă acelaşi lucru şi la nivel naţional. Biroul Permanent Judeţean al PDL Gorj a decis "încetarea oricărei colaborări" cu filiala judeţeană a PSD, decizia fiind luată cu unanimitate de voturi, a anunţat, duminică, organizaţia, printr-un comunicat de presă. Conducerea PDLva primi, până marţi, informări din partea tuturor Organizaţiilor judeţene ale partidului despre stadiul relaţiei cu PSD, majoritatea filialelor anunţând deja, din centralizarea făcută până duminică, ruperea coaliţiei la nivel local, au declarat, pentru MEDIAFAX, surse din PDL.

Mai multe judeţe, precum Vaslui, Sibiu, Maramureş, Suceava au informat conducerea patidului că pe plan local se doreşte ruperea protocolului de colaborare dintre cele două partide, din mai multe motive, cel mai frecvent fiind acela că PSD a preferat să păstreze majorităţile cu PNL, la nivelul Consiliilor locale.  Biroul Permanent Judeţean (BPJ) al PDL Cluj a decis, vineri seară, cu unanimitate, să propună conducerii centrale a partidului adoptarea unei poziţii tranşante faţă de PSD pentru respectarea programului de guvernare şi încetarea atacurilor la adresa PDL.  În urmă cu câteva zile, PDL Iaşi a anunţat ruperea protocolului la nivel local cu PSD Iaşi, motivând că liderii social-democraţi au declanşat atacuri dure la adresa preşedintelui Traian Băsescu. PDL Neamţ a decis, vineri seară, să rupă protocolul de colaborare cu PSD în judeţ, a anunţat preşedintele organizaţiei, primarul municipiului Piatra Neamţ, Gheorghe Ştefan.

×
Subiecte în articol: politic