x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Senatorii s-au certat pe titulaturi

Senatorii s-au certat pe titulaturi

12 Mar 2004   •   00:00

Senatorii au decis ieri printre huiduielile de rigoare, ca societatile comerciale care vor sa aiba in titulatura "roman", "national", "institut " si alti termeni asemenea trebuie sa obtina, in scris, acordul Secretariatului General al Guvernului.

Liberalul Nicolae Vlad Popa a iscat scandal in sala, comentand de la tribuna ca "de doi ani de zile se face cultul personalitatii lui Adrian Nastase". Senatorii PSD au inceput sa tropaie, iar din directia pesedistului Matei Viorel s-a auzit epitetul "bolnav". Pana sa reuseasca presedintele Senatului Nicolae Vacaroiu, sa calmeze situatia, Vlad Popa a sarit cu gura: "Va rog sa-mi cereti scuze!". Galagia a sporit multumita interventiei secretarului Comisiei juridice, Ion Predescu, care i-a raspuns lui Popa: "Astea sunt in capul dumneavoastra ", iar sala s-a distrat "ha, ha, ha!". Liberalul s-a imbufnat, iar Predescu a continuat. "Inchiputi-va ce patim noi la comisii", facand trimitere la faptul ca si Popa e membru al Comisiei juridice. Ca sa poata vota legea, Vacaroiu i-a rugat sa se duca "cu glumele la comisie", iar plenul a aprobat proiectul de lege, in limitele relative cu 70 voturi "pentru" si 21 "impotriva".

Explicatii. Presedintele Senatului, Nicolae Vacaroiu a dat ieri asigurari ca proiectul de lege care interzice folosirea sintagmelor "national ", "academic", va afecta societatile existente. "Proiectul stabileste prevederi de principiu. Urmeaza ca Guvernul sa dea normele de aplicare ". "Este vorba de societati comerciale care se afla in relatii cu partenerii externi, care pot fi indusi in eroare de folosirea denumirilor gen "national"", a explicat Vacaroiu.

Intrebat despre situatia din plen, in care senatorul Ion Predescu i-a aratat liberalului Nicolae Vlad Popa, de doua ori, cu degetul la tampla spunandu-i, de la microfonul Senatului, ca "problema e de aici" (adica de la cap), Nicolae Vacaroiu a anuntat ca este posibil ca, sesiunea aceasta sa se adopte si un cod de conduita, care sa-i impiedice pe alesi sa se mai dea in stamba. Vacaroiu a pus scandalul de dimineata pe seama "intrarii in anul electoral " si a spus ca "nu agreaza asemenea iesiri la rampa". Mai mult, scandalagii vor fi chemati, saptamana viitoare, in Biroul Permanent pentru a da explicatii conducerii Senatului.
( CAMELIA IONESCU )

×
Subiecte în articol: politic