x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Senatul şi-a votat conducerea: Berceanu, Filip, Ruşanu şi Chirvăsuţă - vicepreşedinţi

Senatul şi-a votat conducerea: Berceanu, Filip, Ruşanu şi Chirvăsuţă - vicepreşedinţi

04 Sep 2012   •   08:28
Senatul şi-a votat conducerea: Berceanu, Filip, Ruşanu şi Chirvăsuţă - vicepreşedinţi

UPDATE 15:03 - Plenul Senatului a votat componenta Biroului Permanent. Cei patru vicepresedinti sunt Radu Berceanu (PDL), Petru Filip (PSD), Dan Radu Rusanu (PNL) si Laurentiu Chirvasuta din partea progresistilor.

Structura noului Birou Permanent a fost aprobata cu 63 de voturi "pentru", in timp ce lista nominala cu cei din conducerea Senatului a fost adoptata cu 82 de voturi "pentru".

Presedintele interimar al Senatului, Petru Filip, a declarat la inceputul sedintei de plen ca, dupa doua-trei runde de negocieri, noua componenta politica a Biroului Permanent cuprinde, din partea PSD, un post de vicepresedinte, doua de secretar si doua de chestor.

......................

Liderii grupurilor parlamentare din Senat nu au reusit nici dupa intalnirea de marti dimineata sa ajunga la un compromis in ceea ce priveste repartizarea functiilor din Biroul Permanent al acestui for legislativ.

Liderul grupului senatorilor democrat-liberali, Cristian Radulescu, a declarat la sfarsitul intrevederii ca in urma consultarilor cu conducerea PDL se va lua o decizie privind posibilitatea ca acest partid sa nu isi desemneze reprezentantii in Biroul Permanent al Senatului.

De asemenea, Radulescu a exprimat posibilitatea ca democrat-liberalii sa nu participe nici la sedinta vechiului Birou Permanent, programata pentru ora 11.00.

La randul sau, liderul grupului parlamentar al PSD din Senat, Ilie Sarbu, a precizat ca in situatia in care PDL va refuza sa faca parte din Biroul Permanent, functiile care ar reveni PDL-ului vor ramane vacante pentru o anumita perioada.

×