x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Sentinţa în procesul Elenei Udrea a fost amânată pentru 19 aprilie. Fostul politician refuză extrădarea: „Nu doresc să fiu predată autorităților române!”

Sentinţa în procesul Elenei Udrea a fost amânată pentru 19 aprilie. Fostul politician refuză extrădarea: „Nu doresc să fiu predată autorităților române!”

de Alice Petrescu    |    13 Apr 2022   •   16:50
Sentinţa în procesul Elenei Udrea a fost amânată pentru 19 aprilie. Fostul politician refuză extrădarea: „Nu doresc să fiu predată autorităților române!”
Sursa foto: Antena 3

UPDATE: Sentinţa în cazul Elenei Udrea a fost amânată, de judecatorii bulgari, scrie Antena3.

 „Nu doresc să fiu predată autorităților române!”, a spus Elena Udrea, către judecător. Întrebată dacă refuză să fie predată, fostul ministru al Transporturilor a răspuns afirmativ! Judecătorii bulgari au amânat pronunţarea sentinţei cu cinci zile şi au cerut autorităţilor române informaţii despre închisoarea în care a stat. Următorul termen de judecată a fost stabilit pentru 19 aprilie la ora 14:30.

Stire initiala Elena Udrea este audiată astăzi, în Bulgaria, în faţa unui complet de trei judecători, în procesul de extrădare.

Decizia magistraților nu va fi una definitivă, avocații fostului politician având la dispoziție posibilitatea de a depune apel. 

 

elena udrea

 Elena Udrea se află în arest în Bulgaria din 7 aprilie, când a fost prinsă la vama Kulata de la granița dintre Bulgaria și Grecia, la câteva ore după a fost condamnată definitiv în dosarul Gala Bute. Sâmbătă, instanța a stabilit că Udrea va rămâne în arest preventiv până pe 14 aprilie, când se va judeca la Sofia apelul formulat de avocatul ei. Udrea a solicitat, prin intermediul avocatului său, revocarea sentinței și emiterea unei alte măsuri preventive, mai blânde, cum ar fi arestul la domiciliu. Pentru a demonstra că nu intenționează să fugă din Bulgaria, Elena Udrea și-a închiriat o locuință în țara vecină pentru următorii șapte ani.

În Romania, pe Elena Udrea o așteaptă o condamnare de 6 ani cu executare în dosarul „Gala Bute”. Fostul ministru a părăsit România cu câteva ore înainte ca judecătorii să anunțe sentința finală. La cererea colegilor români, polițiștii bulgari au prins-o pe Udrea în apropiere de granița cu Grecia.

 

 

 

 

 

×
Subiecte în articol: Elena Udrea