x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Sever Voinescu: Moţiunea de cenzură a Opoziţiei nu are nicio şansă de reuşită

Sever Voinescu: Moţiunea de cenzură a Opoziţiei nu are nicio şansă de reuşită

05 Apr 2012   •   12:53
Sever Voinescu: Moţiunea de cenzură a Opoziţiei nu are nicio şansă de reuşită

Purtatorul de cuvant al PDL Sever Voinescu este de parere ca motiunea de cenzura pe care Opozitia o va depune pe 17 aprilie nu are nicio sansa de reusita. Liderul UDMR Hunor Kelemen a afirmat ca daca demersul parlamentarilor Opozitiei va reusi, acest lucru ar putea duce la ruperea coalitiei.

"PDL nu are emotii si vreau sa transmit public prietenului nostru domnul Kelemen Hunor ca nu are motive sa aiba emotii si ca e bine sa ne gandim impreuna la viitorul coalitiei noastre si la lucrurile pe care le avem de facut guvernand. Sunt o gramada de lucruri importante si dificile pe care le avem de facut impreuna. Din punctul nostru de vedere, motiunea de cenzura a Opozitiei nu are nicio sansa", a declarat Voinescu.

USL va depune motiunea de cenzura pe data de 17 aprilie.

"In data de 17 aprilie vom depune o motiune de cenzura, cu scopul clar declarat de a destitui guvernul PDL - Mihai-Razvan Ungureanu, un guvern care, in aceasta scurta perioada, a continuat toate practicile gresite clientelare ale fostului guvern Boc, venind in plus cu aceasta noua strategie a lor, evident, de transfer a ceea ce a mai ramas din avutia nationala in mainile unor companii obscure din strainatate, toate in scopul si pentru servirea unor interese care nu au nicio legatura cu interesul Romaniei si cu interesul national', a declarat presedintele PSD, Victor Ponta, copresedinte al USL.

Demisia lui Laszlo Borbely nu afecteaza in niciun fel viitorul coalitiei

Referitor la demisia lui Laszlo Borbely din functia de ministru al Mediului, Voinescu a afirmat ca aceasta nu va afecta viitorul coalitiei de guvernare.

"Demisia domnului Borbely nu afecteaza in niciun fel relatiile in cadrul coalitiei. Responsabilitatea acestui minister este data de UDMR. Domniile lor isi gestioneaza aceasta situatie, coalitia merge inainte, justitia isi face treaba. Va reamintesc ca unul din punctele cele mai importante de actiune ale acestei coalitii a fost asigurarea unei depline transparente a justitiei", a declarat Sever Voinescu.

El a precizat ca prin gestul de a demisiona Laszlo Borbely a dat dovada de maturitate politica. "Sincer cred ca insusi domnul Borbely a reactionat cu maturitate si aproape de standardele politice europene in acest moment la situatia foarte neplacuta prin care domnia sa trece. Coalitia nu este, in niciun caz, nici macar amenintata de ceea ce s-a intamplat", a conchis purtatorul de cuvant al PDL.

×