x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Sever Voinescu (PDL): "La sfârşitul zilei vom avea premier". Noii miniştri ar putea fi audiaţi marţi şi miercuri în Parlament

Sever Voinescu (PDL): "La sfârşitul zilei vom avea premier". Noii miniştri ar putea fi audiaţi marţi şi miercuri în Parlament

06 Feb 2012   •   10:37
Sever Voinescu (PDL): "La sfârşitul zilei vom avea premier". Noii miniştri ar putea fi audiaţi marţi şi miercuri în Parlament

UPDATE 18:33 - Ministrii care vor fi propusi in noul Guvern ar putea fi audiati marti si miercuri in comisiile reunite ale Parlamentului, conform Agerpres.

In acest context, Birourile permanente ar trebui sa se reuneasca pentru a stabili calendarul audierilor in comisiile parlamentare si data la care ar trebui sa aiba loc sedinta reunita a Camerei Deputatilor si Senatului pentru investirea noului Guvern.

Purtatorul de cuvant al PDL, Sever Voinescu a declarat ca "Emil Boc a condus un Guvern care a salvat Romania dintr-o criza economica" si ca este important "sa optam pentru o solutie care strange vointa politica a Coalitiei".

"Coalitia guvernamentala continua sa functioneze. Majoritatea parlamentara continua sa existe. Romania va continua pe politicile prudente pe care le-a consacrat. Romania va avea foarte curand un nou Guvern si situatia tensionata de pe scena politica, amplificata de nemultumirile din strada, se deblocheza astfel. 2012 va fi foarte dificil si, din punct de vedere politic, va aduce alegerile.

Legat de o posibila varianta pentru viitorul premier, Voinescu a spus ca "trebuie sa optam pentru o solutie care strange vointa politica a Colitiei. Orice guvern se desemneaza in Parlament. E prematur sa discutam nume. Ne-am gandit la cateva variante pe care le vom discuta la Cotroceni. Pana la sfarsitul zilei presedintele va desemna o persoana care va incerca sa formeze un cabinet. Cred ca e foarte important ca aceasta persoana sa aiba sprijinul coalitiei de guvernare", a spus Voinescu.

Stire in curs de actualizare

×