x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică SIBIU - Datele personale ale cetăţenilor, folosite electoral

SIBIU - Datele personale ale cetăţenilor, folosite electoral

de Dan Tomozei    |    16 Oct 2008   •   00:00

Candidaţii PNL au demarat la Sibiu campania pre-electorală folosind datele personale ale cetăţenilor, protejate de lege, furnizate de Primăria Sibiu.



Candidaţii PNL au demarat la Sibiu campania pre-electorală folosind datele personale ale cetăţenilor, protejate de lege, furnizate de Primăria Sibiu.

Eugen Mitea, fost viceprimar până în primăvara anului 2008, a recunoscut că foloseşte informaţii de la Primăria Sibiu prin baza de date ce include plătitorii de taxe şi impozite. În ciuda faptului că Legea 677/2001 privind prelucrarea datelor cu caracter personal reglementează strict accesul, dar şi utilizarea adreselor poştale, candidatul PNL susţine că a cerut şi i s-a dat. Mai mult, Eugen Mitea susţine că avea o bază de date tot din Primărie, de la alegerile locale, dar a mai cerut una şi acum.

În apărarea sa, candidatul liberal susţine că "Primăria este legitimată să pună la dispoziţia partidelor o bază de date", însă evită să facă trimitere la textul Legii 677 care interzice utilizarea datelor personale în scop comercial sau publicitar fără acceptul destinatarului. Biroul de presă al Primăriei Sibiu ne-a informat că singura solicitare de eliberare a listelor cu date personale, înregistrată până ieri, a venit din partea PNL. În aceste condiţii, Primăria Sibiu este obligată, potrivit Legii 35/2008 art. 73 alin. 3, să pună la dispoziţia partidelor politice, alianţelor politice şi alianţelor electorale, la cererea şi pe cheltuiala acestora, copii de pe listele electorale permanente. Costul de eliberare a documentului este taxat la Sibiu cu 1 Leu/ pagină.

×
Subiecte în articol: politic sibiu