x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică SIBIU:Iohannis, "rece" cu Băsescu şi cu PD-L

SIBIU:Iohannis, "rece" cu Băsescu şi cu PD-L

de Dan Tomozei    |    01 Dec 2008   •   00:00

Conform obiceiului dobândit încă din vara anului 2004, primarul Sibiului, Klaus Iohannis, a lansat şi înaintea acestor alegeri uninominale o listă de favoriţi personali pentru noul Parlament.



Klaus Iohannis a mizat în ultima săptămână de campanie pe toate cele trei mari partide parlamentare. Mai exact, a declarat că îi propune sibienilor pe Ioan Cindrea – PSD+PC, Nicolae Neagu şi Virgil Popa – PNL, Marcel Piteiu – PD-L. Recomandările primarului vizează candidaţi care au şanse reale de câştig. Ieri, primarul a votat la Sibiu cu reprezentantul FDGR pentru Camera Deputaţilor şi cu cel al PNL pentru Senatul României, după propria declaraţie făcută la ieşirea din secţia de votare.

MUSTRĂRI
În ultimul an, Klaus Iohannis a lansat atacuri împotriva liderilor şi candidaţilor locali ai PSD şi ai PD-L, dar şi a miniştrilor liberali. Nici preşedintele ţării, Traian Băsescu, nu a scăpat de criticile edilului, fiind mustrat pentru că, dacă în 2007 a venit la Sibiu de trei ori, în 2008 nu s-a mai deranjat nici măcar pentru a-şi ridica titlul de Cetăţean de Onoare al municipiului, aşa cum au făcut-o prim-ministrul Călin Popescu Tăriceanu şi ministrul Culturii, Adrian Iorgulescu.

×
Subiecte în articol: politic