x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Alfred Simonis: O seară rușinoasă pentru Parlamentul României. Nu am văzut nicio diferență între extremiștii de la AUR sau cei de la USR

Alfred Simonis: O seară rușinoasă pentru Parlamentul României. Nu am văzut nicio diferență între extremiștii de la AUR sau cei de la USR

de Redacția Jurnalul    |    19 Dec 2023   •   23:26
Alfred Simonis: O seară rușinoasă pentru Parlamentul României. Nu am văzut nicio diferență între extremiștii de la AUR sau cei de la USR
Sursa foto: DC News

„Este o seară, încă o seară rușinoasă pentru Parlamentul României”, spune președintele interimar al Camerei Deputaților, după ce parlamentarii AUR și USR au protestat în timpul dezbaterilor la buget. „Nu am văzut nicio diferență între extremiștii de la AUR sau cei de la USR”, afirmă el.

„Este o seară, încă o seară rușinoasă pentru Parlamentul României. Poate cea mai rușinoasă. Poate că în trecut am făcut și eu greșeli și am pus si eu Parlamentul într-o lumină proastă, dar parcă niciodată nu s-a întâmplat ceea ce s-a întâmplat astăzi. (...) Dreap dreptul jenant ceea ce s-a întâmplat”, spune Alfred Simonis.

El afirmă că, „indiferent de numele sau de grupul parlamentar din care face parte un coleg care a avut un comportament care a încălcat regulamentul și normele de bun simț va fi sancționat”.

„Aproape că nu știm ce se poate face. (...) Astăzi, aproape că a fost foarte complicat să îi diferențiezi pe cei de la AUR cu cei de la USR. Au strigat împreună, au scandat împreună, au urlat, s-au înghiontit împreună. Azi era o dezbatere pentru legea bugetului de stat pentru 2024. (...) Vom încerca să înăsprim regulamentul cât se poate de tare. Din punctul meu de vedere ar trebui să avem un serviciu de securitate, intern care să intervină în astfel de metode. Eu cred că trebuie să luăm practicile din alte parlamente, anume cei care se comportă ca niște huligani să aibă interzis accesul în clădirea Parlamentului, cu condiția să li se trimită niște linkuri pentru a putea să-și exercite mandatul de parlamentar, să participe, să intervină și să voteze online. Nici nu putem să ne luăm la bătaie în plenul Parlamentului, pentru că mai este un pas până acolo.(...) Astăzi au fost poate mai violenți ca oricând. Nu am văzut nicio diferență între extremiștii de la AUR sau cei de la USR”, încheie Simonis, potrivit Mediafax.

George Simion și Diana Șoșoacă au făcut circ în Parlament, la începutul dezbaterii Proiectului Legii bugetului de stat şi Proiectul Legii bugetului asigurărilor sociale de stat pe anul 2024. Diana Șoșoacă a venit lângă Simion și a început să filmeze. În timp ce aceasta îl lua la întrebări, Simion i-a lovit telefonul senatoarei. Ulterior, Diana Șoșoacă l-a umilit pe George Simion numindu-l „fătălău". 

„Dacă nu mi-ați fi pronunțat numele nu erați dumneavoastră un pseudo lider fătălău de tinichea căruia îi trebuie bărbați să-l apere în fața unei femei care îi adresează o întrebare, ridică palmă la ea, îi dă și una, îi aruncă telefonul, o înjură.

Nu vă place să vi se ia interviuri în direct cum faceți tuturor? Păi de ce? Hai să vă plătim cu aceeași monedă, numai că dumneavoastră mințiți, dumneavoastră, un globalist care ați lins picioarele Papei, dumneavoastră care v-ați dus să-i lingeți picioarele lui Meloni, aia care a vaccinat obligatoriu persoanele peste 50 de ani, care v-ați adus la Ambasada Israelului și ați afirmat că poporul român e un criminal.

Rușine să-ți fie, mă! Tu în viața ta să nu îmi pronunți mie numele! Nu știa nimeni de tine în 2020 și mă întreba lumea cine ești. Nimeni! Unul care nu a muncit nimic în viața lui, unul care s-a suit cu bocancii pe munca altora! Fătălăule!", a spus Diana Șoșoacă în plenul Parlamentului României. 

×
Subiecte în articol: extremisti aur usr