x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Sociologul Marius Pieleanu, acuzat de hărțuire sexuală, întrerupe colaborarea cu SNSPA

Sociologul Marius Pieleanu, acuzat de hărțuire sexuală, întrerupe colaborarea cu SNSPA

de Redacția Jurnalul    |    02 Aug 2024   •   11:57
Sociologul Marius Pieleanu, acuzat de hărțuire sexuală, întrerupe colaborarea cu SNSPA

Profesorul și sociologul Marius Pieleanu, acuzat de  abuzuri sexuale și hărțuire, a anunțat pentru riseproject.ro, că părăsește SNSPA-ul, acolo unde preda. 

„Pentru a elimina orice fel de discuție și asociere cu Școala Națională de Studii Politice și Administrative, la care țin foarte mult, am luat o decizie astăzi unilaterală. De mâine voi răspunde doar în calitate de persoană fizică. A fost greșeala mea că nu am intervenit de acum patru zile că poate nu ajungema aici. Lucrurile au escaladat. Sunt supus unui linșaj mediatic în sensul cel mai științific și epistemiologic al sintagmei. Deci trebuie să răspund ca atare”, a spus Pieleanu.

Referitor la mărturiile care au apărut în spațiul public în ultimele zile, Pieleanu a respins orice acuzație privind eventuale abuzuri și gesturi cu tentă sexuală. „E adevărat că eu sunt mai puțin convențional, nu e niciun secret, dar asta nu înseamnă că nu sunt normativ. Depinde cum definiți adecvarea, inadecvarea, nu am ce să comentez (…) Acum că cineva spune despre mine că aveam împreună cu niște colegi de-ai mei un limbaj sau un cimportament neadecvat, definiți conceputul, pentru că discuția e lungă”.

Mai multe fost studente de la SNSPA au mărturisit că, în perioada studiilor la SNSPA au fost victime ale hărțuirii sexuale din partea sociologului, atât la orele de curs sau în afara lor.         

×