x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică SOFT LĂSAT FĂRĂ RĂSPUNS - AEP: Contractul este în continuare valabil

SOFT LĂSAT FĂRĂ RĂSPUNS - AEP: Contractul este în continuare valabil

de Aniela Nine    |    11 Noi 2008   •   00:00
SOFT LĂSAT FĂRĂ RĂSPUNS - AEP: Contractul este în continuare valabil

Cum Autoritatea Electorală nu primise încă aseară un răspuns ferm de la firma de soft, conducerea instituţiei consideră ca fiind în continuare valabil contractul încheiat la 24 octombrie.



Conform înţelegerii de joi dintre Autoritatea Electorală şi reprezentanţii firmei care a câştigat licitaţia pentru elaborarea softului electoral, până aseară TeamNet trebuia să prezinte o poziţie fermă în privinţa continuării sau nu a contractului de aproape 2 milioane de euro. Numai că până la închiderea ediţiei, nici reprezentanţii TeamNet (firma câştigătoare a licitaţiei),  nici cei ai Asesoft (compania – mamă) nu notificaseră în vreun fel Autoritatea Electorală Permanentă în privinţa unei decizii. Asta deşi, potrivit vicepreşedintelui AEP, Marian Muhuleţ, în cursul dimineţii de ieri, reprezentanţii firmei, contactaţi de Autoritate, dăduseră asigurări că până în cursul serii vor avea un răspuns ferm. În acest context, spune Muhuleţ, AEP consideră că respectivul contract este în continuare valabil şi în derulare. "Nu am avut nici o întâlnire până la această oră (n.red. – ora 17:00), nu am primit nici o notificare de la TeamNet. În aceste condiţii, noi deocamdată considerăm că acest contract rămâne valabil şi este în derulare", ne-a declarat aseară Muhuleţ.

De altfel, încă de la începutul acestui scandal al renunţării la contractul pentru soft, vicepreşedintele AEP, Marian Muhuleţ, a contestat declaraţia făcută de acţionarul principal al Asesoft, Sebastian Ghiţă. "Noi nu cu Asesoft am încheiat contractul, nu avem nici o treabă cu ei, şi de aceea ne exprimăm stupefacţia faţă de declaraţia făcută de această companie", spunea joi, la începutul scandalului, Marian Muhuleţ. Mai mult, AEP reclama şi faptul că Asesoft folosise o agenţie de presă pentru a comunica decizia luată în Consiliul de Administraţie şi nu trimisese întâi un anunţ către Autoritate. În consecinţă, AEP solicita joi seară explicaţii TeamNet. Urmare a discuţiei avute cu reprezentanţii acestei firme, AEP decidea o perioadă de răgaz pentru firma de soft, perioadă care expira ieri.

PROBLEMA DAUNELOR

În fapt, în mâna AEP este un as de mare mare greutate: daunele cerute pentru rezilierea contractului. Firmele trebuia să depună o garanţie de bună execuţie în valoare de 10% din valoarea contractului fără TVA, adică aproape 600.000 lei. Este suma pe care firma lui Sebastian Ghiţă nu o va mai primi dacă renunţă la contract. La această sumă se adaugă, aşa cum spune AEP, şi o altă sumă referitoare la daunele cerute în cazul neîndeplinirii serviciilor solicitate, în valoare de 3 ori cuantumul contractului, adică aproape 4,5 milioane de euro. Cum proprietarul Asesoft contestă această penalizare, întâlnirea de aseară exact asta trebuia să lămurească. Şi tot din această cauză, Sebastian Ghiţă, deşi dădea asigurări că decizia de rupere a contractului e fermă, ar putea să revină asupra acestui aspect.

×
Subiecte în articol: politic