x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Solicitare PSD - ""Cine plăteşte mitingurile?""

Solicitare PSD - ""Cine plăteşte mitingurile?""

de Lavinia Dimancea    |    24 Apr 2007   •   00:00
Solicitare PSD - ""Cine plăteşte mitingurile?""

Liderul PSD, Mircea Geoană (foto), a declarat ieri că mitingul de duminică din Piaţa Constituţiei a fost ilegal, organizat de "tot soiul de ONG-uri bidon", cu militanţi PD aduşi "cu japca" din teritoriu, şi a solicitat instituţiilor statului să verifice care sunt sursele de finanţare ale mitingurilor pro-Băsescu.

"Solicităm instituţiilor statului să verifice care sunt sursele de finanţare pentru mitingurile organizate de tot felul de ONG-uri bidon şi de membri PD aduşi cu japca din teritoriu. Şi la Bucureşti, şi la Braşov, aceste mitinguri costă mulţi bani şi, dacă cei de la PD şi-au umplut buzunarele in perioada in care s-au aflat la putere, vrem să ştim şi noi cine plăteşte acum", a explicat ieri liderul PSD, Mircea Geoană, după şedinţa Biroului Permanent Naţional al partidului, in care cuvantul de ordine a fost demiterea lui Traian Băsescu.

PĂNĂ LA CAPĂT. De altfel, PSD vrea să meargă pană la capăt cu indepărtarea lui Traian Băsescu din funcţia prezidenţială şi anunţă, pentru următoarele 30 de zile, o campanie agresivă impotriva acestuia. Potrivit liderului PSD, la referendumul din mai, cetăţenii trebuie să aleagă intre a avea un alt tip de preşedinte, cu o agendă pozitivă şi constructivă, sau a avea in continuare un preşedinte "rudimentar şi primitiv, conflictual, mincinos, fricos şi corupt". Geoană a avertizat că, in cazul in care Băsescu va fi reconfirmat in funcţia de şef al statului şi va continua să incalce Constituţia, PSD va iniţia o nouă procedură de suspendare. In urma unei şedinţe a conducerii PSD, unde, prin sistemul videoconferinţei, s-a discutat cu preşedinţii de filiale judeţene asupra strategiei adoptate de PSD la referendum, secretarul general al partidului, Titus Corlăţean, a fost desemnat director de campanie al social-democraţilor, el urmand să coordoneze echipa de campanie a PSD in ceea ce priveşte referendumul de demitere a şefului statului.

REPLICĂ. Valeriu Turcan, purtătorul de cuvant al campaniei preşedintelui suspendat Traian Băsescu, susţine că liderul PSD, Mircea Geoană, "ştie că, in cazul in care referendumul il va revalida pe preşedinte, el va fi inlocuit din funcţie de Ion Iliescu". El a calificat afirmaţiile lui Geoană drept "un gest disperat al unei persoane fără autonomie politică, sub controlul tandemului Iliescu - Hrebenciuc".

"NU MAI CANDIDEZ". Iliescu a reacţionat spunand că Turcan face declaraţii iresponsabile, cu intenţii vădit diversioniste: "Nici nu inţeleg ce urmăreşte domnul Turcan cu asemenea afirmaţii. Mircea Geoană este preşedinte al PSD, ales la ultimul congres al partidului. Eu nu am mai candidat la ultimul congres şi nu mai am de gand să candidez la această funcţie".

×
Subiecte în articol: politic psd