x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică SONDAJ CSCI, Alegeri prezidenţiale 2014. Cine cred românii că va câştiga turul doi

SONDAJ CSCI, Alegeri prezidenţiale 2014. Cine cred românii că va câştiga turul doi

06 Noi 2014   •   18:32
SONDAJ CSCI, Alegeri prezidenţiale 2014. Cine cred românii că va câştiga turul doi

Candidatul Alianţei PSD-UNPR-PC, Victor Ponta, ar câştiga alegerile prezidenţiale cu un scor de 55%, învingându-l pe contracandidatul său, liberalul Klaus Iohannis, care ar obţine 45 de procente în cel de-al doilea tur al prezidenţialelor, arată un sondaj CSCI realizat pe 5 noiembrie.

Potrivit studiului, Ponta conduce şi la capitolul încredere, 40 la sută dintre respondenţi care afirmă că au încredere multă şi foarte multă în actualul prim-ministru. La acest capitol, Ponta e urmat de Klaus Iohannis cu 32% încredere, de Călin Popescu-Tăriceanu - 30% şi de Traian Băsescu - 16%.

Sondajul mai arată că 48% dintre subiecţi consideră că ţara noastră se îndreaptă într-o direcţie greşită, 42% cred că direcţia în care merge România e bună, în vreme ce 10% afirmă că nu ştiu sau nu răspund.

Totodată, 38% dintre respondenţi consideră că baronii PNL sunt responsabili pentru scorul mai slab decât cel obţinut de liberalul Klaus Iohannis, 22% cred că de vină au fost declaraţiile preşedintelui Traian Băsescu, 14% apreciază că scorul mai slab a fost din cauza campaniei Elenei Udrea, 6% cred că motivul acestui scor e campania Monicăi Macovei, 5% au indicat alte cauze, iar alţi 5% au declarat că nu ştiu sau nu răspund.

Sondajul, efectuat la nivel naţional după metoda CATI, are la bază un eşantion de 925 de interviuri, multistadial cluster, cu selecţia probabilistică a persoanelor iar eroarea tolerată este 3,3%, la un nivel de probabilitate de 0,95. (Agerpres)

×