x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Sondaj IMAS pentru Europa FM: Traian Băsescu, demis la referendum

Sondaj IMAS pentru Europa FM: Traian Băsescu, demis la referendum

de Europa FM    |    08 Iul 2012   •   07:34
Sondaj IMAS pentru Europa FM: Traian Băsescu, demis la referendum

UPDATE 10:58

Analistul politic Cristian Parvulescu: Vor fi, probabil, alegeri prezidentiale cu un singur tur de scrutin.

UPDATE 10:55

Alin Teodorescu, IMAS: Romanii s-au saturat si s-au hotarat. Oricat de dura va fi campania lui Traian Basescu, e incredibil ca rezultatul poate fi intors.

UPDATE 10:50

Alin Teodorescu, IMAS: Electoratul PD (micii intreprinzatori, persoane, cu studii superioare) sunt impotriva demiterii, dar procentul este echilibrat cu cel pentru demitere si nu multi sunt decisi sa se prezinte la vot. Cei mai hotarati sa il demita pe Traian Basescu sunt votantii PSD.

UPDATE 10:45

Referendumul este un preambul pentru alegerile prezidentiale. Demiterea lui Traian Basescu va insemna ca viitorul presedinte va fi Crin Antonescu, a declarat sociologul Alin Teodorescu (IMAS), la Europa FM.

UPDATE 10:43

64,3 % dintre participantii la referendumul pentru demiterea presedintelui Traian Basescu, vor vota pentru demiterea acestuia, arata sondajul IMAS pentru Stirile Europa FM. 27,4% dintre cei care vor merge la urne afirma ca vor vota impotriva demiterii lui Traian Basescu. 8,3 % nu stiu sau nu raspund. Pentru ca marja de eroare a sondajului este de +/- 3%, procentele inregistrate la inceput de campanie sunt in mod evident defavorabile lui Traian Basescu. Sondajul a fost realizat in perioada 5 - 7 Iulie, prin metoda CATI, pe un esantion reprezentativ la nivel national. In populatia tinta a sondajului se afla persoanele cu varsta de 18 ani si peste, care locuiesc in Romania.

79,8 % dintre romanii cu drept de vot intentioneaza sa se prezinte la urne in cadrul referendumului pentru demiterea presedintelui Traian Basescu, potrivit unui sondaj realizat pentru Europa FM de IMAS.

Cei intervievati, un esantion reprezentativ la nivel national, au fost invitati sa raspunda la urmatorul chestionar: Dupa cum stiti, se organizeaza un referendum referitor la demiterea presedintelui Romaniei, Traian Basescu. Dumneavoastra intentionati sa votati la acest referendum?

15,2 % dintre respondenti spun ca nu vor merge la vot iar 5% nu stiu sau inca nu s-au decis.

Sondajul a fost realizat in perioada 5 - 7 Iulie, prin metoda CATI, iar eroarea de esantionare este de +/- 3%. In populatia tinta a sondajului se afla persoanele cu varsta de 18 ani si peste, care locuiesc in Romania.

×