x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Sondaj în Covasna: Viktor Orban – 92% încredere. Klaus Iohannis, doar 24,6%

Sondaj în Covasna: Viktor Orban – 92% încredere. Klaus Iohannis, doar 24,6%

de Ion Alexandru    |    28 Feb 2020   •   08:27
Sondaj în Covasna: Viktor Orban – 92% încredere. Klaus Iohannis, doar 24,6%
Sursa foto: M

Conform unui sondaj de opinie publicat de portalul maszol.ro, majoritatea cetățenilor de etnie maghiară din judeţul Covasna au cea mai mare încredere în prim-ministrul ungar Viktor Orban. În schimb, politicienii şi partidele din România beneficiază de încredere doar în rândul a 5% din populaţia locală .

92 la sută dintre respondenți declară că au încredere în premierul Ungariei, Viktor Orban. De asemenea, vicepremierul guvernului de la Budapesta, Zsolt Semjen se bucură de 67,5% încredere, urmat de președintele Parlamentului ungar, Laszlo Kover (cu 62,5 la sută). Liderul UDMR, Kelemen Hunor, se bucură de încrederea a 62 la sută din populația maghiară din Covasna, în timp ce președintele României, Klaus Iohannis, doar de 24,6 la sută. Primarul municipiului Sfântu Gheorghe, Arpad Antal, beneficiază de încredere de 78 de procente. Cea mai scăzută cotă de încredere o au politicienii români și partidele din România, cu 5 procente, cu excepția UDMR, care este creditat de 65 la sută.

Mai departe, 82 la sută dintre respondenți declară că au încredere în guvernul de la Budapesta, iar 67 la sută, în primăria locală. 61 de procente încredere sunt acordate consiliului local, iar Președinția României are o cotă de încredere de 18 la sută, cu două procente mai mult decât Direcția Națională Anticorupție

De precizat este faptul că sondajul a fost realizat la cererea UDMR, au participat 2.929 de locuitori din judeţul Covasna, dintre care 2.568 sunt de etnie maghiară.

 

 

×