x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Sondaj - Neincredere in politicieni

Sondaj - Neincredere in politicieni

11 Aug 2004   •   00:00

Potrivit unui sondaj international GfK, publicat ieri de portalul PR Newswire, politicienii au o cota de incredere de doar 18% in Romania, imaginea lor fiind la fel de proasta sau chiar mai proasta in alte 19 tari din Europa si America.

Cercetarea a vizat cota de incredere a populatiei in diversele categorii profesionale, in 19 tari din Europa si in Statele Unite. Per total, media celor care au incredere in politicieni este de doar 16%.

ROMANIA. In tara noastra, doar 18% dintre cei chestionati au incredere in politicieni. Cea mai ridicata cota de incredere o inregistreaza profesorii - 85% - , dar nici celelalte categorii profesionale nu sunt mai prejos, armata avand 82% incredere, doctorii si preotii sunt la egalitate, cu 77%, urmati de jurnalisti, cu 68%, avocati - 54%, politisti - 49%, iar marii manageri, cu 47%.

CIFRE MICI. Potrivit sondajului, la capitolul "incredere in politicieni", cifrele cele mai mici le au Polonia si Germania, cate 6%. La polul opus se afla Olanda, unde 32% dintre cei chestionati au spus ca politicienii sunt demni de incredere. Media pe Europa Occidentala este 15%, iar pe Europa Centrala este de 11%. Cota in Rusia este de 12%, iar in Statele Unite, de 17%. Cercetarea a fost facuta in luna mai si au fost chestionate cate 1.000 de persoane din fiecare tara. Concluzia autorilor sondajului a fost ca, in fiecare tara, majoritatea populatiei nu are incredere in oamenii politici. In schimb, profesorii si doctorii sunt categoriile profesionale in care europenii si americanii au cea mai mare incredere. (Carmen Vintila)

×
Subiecte în articol: politic incredere