x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Sondaj: Perdanţi la încredere

Sondaj: Perdanţi la încredere

de Gabriela Antoniu    |    13 Apr 2009   •   00:00

Toţi politicienii, cu excepţia liderului PNL, Crin Antonescu, sunt în declin la capitolul încredere, arată un sondaj INSOMAR, realizat la comanda Realitatea TV.



Politicienii sunt în declin faţă de începutul anului la capitolul încre­dere. Preşedintele Traian Băsescu este cotat cu 43%, Sorin Oprescu - 36%, Crin Antonescu - 32%, Mircea Geoană - 31%, Emil Boc - 28% şi Theodor Stolojan - 21%. Cea mai mare pierdere a suferit-o premierul Emil Boc. Şeful Executivului a pierdut faţă de începutul anului aproape 20% din încrederea populaţiei.

Pe locul doi este Traian Băsescu. Şeful statului a pierdut 14,3% şi este urmat de prima­rul general al Capitalei. Sorin Oprescu a pierdut, la rândul său, 13,8%. Mir­cea Geoană a scăzut în încrederea populaţiei cu 10%, iar Theodor Stolojan - cu 8%.

Singurul care a câştigat la capitolul încrederea populaţiei este preşedintele PNL. Crin Antonescu a crescut cu aproape 16% faţă de luna ianuarie a acestui an. Cât priveşte alegerile europarlamentare, PD-L  ocupă primul loc în preferinţele românilor.

Potrivit sondajului INSOMAR, PD-L ar obţine o treime din voturi, urmat de PSD, cu 31%. Pe ur­mătoarele locuri se clasează PNL, cu 15%, UDMR, cu 7%, Elena Bă­sescu, cu 6%, şi PRM 5%. Sondajul a fost reali­zat în perioada 26 martie-5 aprilie şi are o marjă de eroare de +/- 2%.

×
Subiecte în articol: politic