x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Sondajul IMAS este criticat de Opozitie

Sondajul IMAS este criticat de Opozitie

02 Mar 2004   •   00:00

Trecerea oficiala a directorului IMAS, Alin Teodorescu, in tabara guvernantilor, prin numirea sa ca viitor sef al Cancelariei primului-ministru, a facut ca sondajele realizate de acest institut sa fie contestate.

Ultimul sondaj, care a parvenit duminica presei in doua variante, a starnit reactii nervoase din partea politicienilor. Liberalii si democratii, care apar in sondaj ba cu 28,8% dintre optiuni, ba cu 20,8%, nu exclud ca aceste rezultate sa nu coincida cu realitatea. Purtatorul de cuvant al Aliantei PNL-PD, Calin Popescu Tariceanu, a acuzat "lipsa de credibilitate" a lui Teodorescu. "In ultima perioada, colaborarea dintre Alin Teodorescu si Guvern a devenit notorie, iar rezultatele au ridicat suspiciuni. Lasati-ma sa cred ca seria continua", a declarat ieri Tariceanu.

UDMR, formatiunea al carei scor a coborat intr-o varianta la 3,8%, iar in cealalta la 2,8%, adica sub pragul de intrare in Parlament, prefera sa creada ca, prin sondajele nationale, este greu sa se faca o evaluare corecta a Uniunii. "In cazul sondajelor nationale este foarte mic numarul celor intervievati de nationalitate maghiara si de aceea exista o marja de eroare mult mai mare pentru creditarea UDMR", a declarat ieri liderul UDMR, Marko Bela. El a spus ca sondajele locale de opinie in zonele locuite de maghiari arata ca Uniunea are "un sprijin stabil". Cea mai virulenta critica a venit din partea PRM, care considera ca sondajul IMAS este "o batjocura la adresa sociologiei", dupa cum a declarat vicepresedintele Corneliu Ciontu. Peremistii au fost creditati intr-o varianta a sondajului cu 10,3%, iar in alta cu 7,5%.

PSD: "IMAS face parte din institutele credibile"

Secretarul general al PSD, Dan Matei Agathon (foto), a declarat ieri ca sondajul dat publicitatii de IMAS nu poate fi pus la indoiala, pentru ca institutul condus de Alin Teodorescu face parte din institutele de sondare a opiniei publice credibile din Romania. "Daca cuiva nu-i place un anume sondaj de opinie, asta nu inseamna ca institutul care il realizeaza nu este credibil. IMAS face parte din cele patru-cinci institute credibile de sondare a opiniei publice din Romania. Aceste institute au chiar o intelegere privind incrucisarea datelor", a spus Agathon.
( MONICA IORDACHE )

×
Subiecte în articol: politic