x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Sorin Grindeanu atac la adresa Guvernului: Aproape 18 mii de pile, aduse în administrația statului de când PNL a preluat puterea

Sorin Grindeanu atac la adresa Guvernului: Aproape 18 mii de pile, aduse în administrația statului de când PNL a preluat puterea

de Alice Petrescu    |    22 Apr 2021   •   12:49
Sorin Grindeanu atac la adresa Guvernului: Aproape 18 mii de pile, aduse în administrația statului de când PNL a preluat puterea
Sursa foto: Lucian Alecu

”Guvernarea ultimului an și jumătate distruge forța de muncă din mediul privat, lăsând oamenii fără serviciu”, acuză Sorin Grindeanu într-un mesaj transmis miercuri pe Facebook.”Lipsa măsurilor de stimulare economică a condus la pierderea a peste 100.000 de locuri de muncă în 12 luni, rata șomajului ajungând la 5,6%, cel mai ridicat nivel din noiembrie 2016 încoace”, mai spune social democratul.

 

Fostul premier acuză coalitia de guvernare că în 4 luni de când guvernează împreună (PNL-USR-UDMR) și celelalte 14 luni când a guvernat doar PNL, și-a pus în adminsitratia publica 18.000 de pile. 

În timp ce în mediul privat se acționează brutal, la stat se fac angajări pe bandă rulantă. De la începul anului, Guvernul a angajat 3830 persoane, numarul bugetarilor sărind de 1.25 milioane. Aproape 18 mii de pile au fost aduse în administrația statului de când PNL a preluat puterea, din 1 noiembrie 2019!

Deputatul PSD mai spune că tinerii sunt cei mai loviți de recesiune, ceea ce îi pune în pericol de a fi afectați de boli psihice precum depresia și anxietatea.

Tinerii sunt categoria socială cea mai lovită de momentele de recesiune. Apare fenomenul numit efectul lucrătorului descurajat: stare financiară alterată, șomaj ridicat, depresie și anxietate. În România, 1 din 5 tineri este șomer! Suntem din nou pe contrasens, peste media UE”, scrie Grindeanu.

Acesta își încheie posatarea cu un atac la adresa premierului Cîțu, despre care spune că „îi obliga pe români să strângă cureaua pentru birurile lor nesătule”.

 

×
Subiecte în articol: sorin grindeanu