x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Sorin Grindeanu, despre evaluarea făcută de Tudorel Toader: Intră în prerogativele sale

Sorin Grindeanu, despre evaluarea făcută de Tudorel Toader: Intră în prerogativele sale

30 Mar 2017   •   21:03
Sorin Grindeanu, despre evaluarea făcută de Tudorel Toader: Intră în prerogativele sale

Premierul Sorin Grindeanu a declarat că evaluarea făcută de ministrul Justiţiei asupra procurorului general şi a procurorului şef al DNA intră în prerogativele acestuia, e o activitate făcută de cel care trebuie să o facă, "nu de către prim-ministru, nici de către preşedintele Camerei, preşedintele Senatului sau preşedintele României". 

"(...) Intră în prerogativele ministrului Justiţiei să facă această evaluare. Poate că e un lucru nou şi pentru mine, şi pentru dumneavoastră ca un ministru al Justiţiei să îşi permită să facă ce spune legea, şi anume să evalueze activitatea Parchetului General şi a DNA şi a altor structuri. Uite că mai încercăm să aplicăm şi ceea ce scrie în lege, şi anume prerogativele pe care le are ministrul de a face aceste evaluări. E un lucru nou, trebuie să recunoaşteţi acest fapt. E o evaluare făcută de cel care trebuia să o facă, nu de către prim-ministru, şi nici de către preşedintele Camerei, preşedintele Senatului sau preşedintele României. Conform legii, ministrul Justiţiei trebuie să facă această evaluare şi a făcut-o, aşa cum aţi văzut ieri (miercuri - n.r.)", a declarat Sorin Grindeanu, joi, într-o conferinţă de presă la Palatul Victoria. 

El a răspuns astfel fiind întrebat despre "dezamăgirea" exprimată de preşedintele Camerei Deputaţilor şi lider al social-democraţilor, Liviu Dragnea, cu privire la rezultatele evaluării făcute de ministrul Justiţiei referitor la activitatea şefei DNA şi a procurorului general şi dacă este pregătit să-i confrunte pe cei care vor avea poziţii diferite faţă de el din PSD şi din alianţa de guvernare. 

Fiind întrebat despre afirmaţiile lui Adrian Năstase, potrivit cărora, în momentul de faţă, există o coabitare nescrisă între premier şi preşedintele Iohannis, ca el să se ocupe de partea de justiţie şi PSD să se ocupe de partea de economie, Grindeanu a spus: "Am şi văzut luarea de poziţie a domnului Adrian Năstase. Ceea ce pot să vă spun e că ceea ce trebuie să facă domnul Tudorel Toader în perioada imediat următoare e ceea ce s-a angajat în momentul în care a acceptat să devină ministru, şi anume politica în acest domeniu, un domeniu care face parte din politica guvernamentală. Nu există separaţii de acest tip". 

"Legat de menţiunile domnului Adrian Năstase, o să-l contrazică în perioada imediat următoare domnul ministru Tudorel Toader, pentru că are cel puţin două lucruri la care s-a angajat, şi anume acel pachet legat de situaţia din penitenciare care cuprinde şi legea graţierii şi alte măsuri şi, de asemenea, ceea ce a rămas, şi anume punerea în concordanţă a deciziilor Curţii, şi doar a deciziilor Curţii Constituţionale, cu Codul penal şi Codul de procedură penală. Sunt lucruri care ţin de gestiunea Ministerului Justiţiei şi pe care domnul ministru, în perioada următoare, o să le facă", a mai spus premierul. 

Sursă: Agerpres

×