x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Sorin Grindeanu: Președintele Iohannis m-a anunțat printr-un SMS

Sorin Grindeanu: Președintele Iohannis m-a anunțat printr-un SMS

30 Dec 2016   •   14:30
Sorin Grindeanu: Președintele Iohannis m-a anunțat printr-un SMS
Sursa foto: Foto: Pressalert.ro

Premierul desemnat, Sorin Grindeanu, a declarat în timpul conferinței de presă de la Parlamentul României, că președintele Klaus Iohannis l-a anunțat că a semnat desemnarea printr-un sms. Grindeanu a mai spus că el nu avea numărul de telefon așa că l-a sunat pe Liviu Dragnea să îl întrebe dacă acela e numărul președintelui. Prim-ministrul desemnat a răspuns reporterilor că textul SMS-ului era: !Succes!”, după care urma semnătura lui Klaus Iohannis. După ce s-a lămurit că nu este o glumă a vreunul coleg, i-a mulțumit președintelui pentru încrederea acordată.

Premierul desemnat Sorin Grindeanu a precizat că discuţia avută joi cu şeful statului a decurs în mod decent şi nu i-a fost cerută o listă cu viitorii membri ai Guvernului. Acesta a adăugat că de vineri dimineaţa de când a aflat că a fost desemnat a avut discuţii legate de calendarul de formare şi învestire a noului Guvern, relatează Agerpres.

"De azi de când am aflat că sunt desemnat am avut discuţii legate de calendar, dacă acest calendar, cu acea rezervă legată de depunerea jurământului, va fi respectat, atunci în aceeaşi seară (pe 4 ianuarie - n.r.), la ora 21,00, o să facem prima şedinţă de guvern", a arătat Grindeanu. 

El a adăugat că există disponibilitatea de a avea discuţii cu UDMR şi cu minorităţile, după ce vor fi depuse la Parlament programul de guvernare şi lista cu structura Cabinetului. 

"Am văzut că alte formaţiuni au anunţat că nu votează (Guvernul - n.r.), înainte să vadă programul de guvernare şi componenţa. Mi se pare o abordare greşită, dar e treaba dânşilor", a completat Sorin Grindeanu.

×