x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Sorin Roşca Stănescu, EXCLUS din PNL: Voi rămâne în continuare în Parlament, ca senator independent

Sorin Roşca Stănescu, EXCLUS din PNL: Voi rămâne în continuare în Parlament, ca senator independent

11 Noi 2013   •   16:15
Sorin Roşca Stănescu, EXCLUS din PNL: Voi rămâne în continuare în Parlament, ca senator independent
Sursa foto: Dragos Stoica/Intact Images

Biroul Politic Național al PNL a decis astăzi excluderea din partid a senatorului Sorin Roșca Stănescu. Potrivit Antena 3, decizia a fost luată cu 47 de voturi pentru şi 5 împotrivă. Conform Statutului PNL, decizia de excludere adoptată de Biroului Politic Naţional urmează să fie supusă votului Delegaţiei Permanente a PNL.

"Nu vreau să comentez ac decizie pentru că PNL este o forţă politică este extrem de imp în Rom. Dacă PNl a ajuns la concluzia că acele documente pun partidul în dificultate nu pot decât să salut această decizie. Voi rămâne în Parlament ca senator independent, dar voi fi în continuare alături de PNL", a declarat Sorin Roşca Stănescu la Antena3.

Senatorul Sorin Roșca Stănescu a acuzat săptămâna trecută faptul că în conturile de campanie ale Alianței D.A. din 2004 ar fi intrat aproximativ 7 milioane de dolari americani, care nu au fost declarați în anul următor în Monitorul Oficial, potrivit prevederilor legale.

În replică, Traian Băsescu a afirmat vineri seară că acuzațiile lui Sorin Roșca Stănescu sunt false. Mai mult, președintele l-a rugat pe președintele Senatului, Crin Antonescu, să-l întrebe pe senatorul liberal dacă în 2004 i-au fost virate în cont niște sume de bani de la o firmă cipriotă. Ulterior, Stănescu a recunoscut că a beneficiat "de două sume de bani" de la firma despre care a susținut că ar fi făcut viramente în contul Alianței D.A., în schimbul vânzării acțiunilor pe care le avea la trustul de presă "Ziua", susținând că a fost "o tranzacție perfect legală".


×
Subiecte în articol: sorin rosca stanescu excludere pnl