x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Sorin Roşca Stănescu îl atacă pe Băsescu: O serie de corporaţii i-au livrat bani care ajung în conturi în Seychelles

Sorin Roşca Stănescu îl atacă pe Băsescu: O serie de corporaţii i-au livrat bani care ajung în conturi în Seychelles

05 Noi 2013   •   11:40
Sorin Roşca Stănescu îl atacă pe Băsescu: O serie de corporaţii i-au livrat bani care ajung în conturi în Seychelles

Senatorul PNL Sorin Roşca Stănescu continuă seria atacurilor la adresa preşedintelui Traian Băsescu. Senatorul liberal l-a avertizat pe preşedinte să fie atent la conturile pe care le-ar avea în Seychelles, după ce şeful statului l-a dat în judecată pe liberal pentru acuzaţiile că ar fi luat mită pentru a susţine proiectul RMGC.

"Celui care ieri m-a dat în judecată pentru că am spus, în calitate de senator PNL, câteva adevăruri scandaloase vizând legăturile frauduloase pe care le are cu Gold Corporation în afacerea Roşia Montană, îi atrag astăzi atenţia asupra propriilor sale conturi. Din străinătate. Depozite de bani în sucursale bancare situate în Seychelles. Banii din aceste depozite provin de la o serie de corporaţii. Cum ar fi: Asia Invest, Newmont Mining Corporation, Grupul Tester, Westport Communcations, Upetrom Trading, Astalvi, Technostrate şi, fără doar şi poate, RCS-RDS", a declarat Sorin Roşca Stănescu, în plenul Senatului.

Senatorul PNL a menţionat că, atunci când se referă la depozitele bancare care ar fi deţinute de Traian Băsescu, se gândeşte nu doar la milioanele de euro din Mauritius Commercial Bank, dar şi la depozitele care ar fi deţinute de Elena Udrea în aceeaşi sucursală şi chiar de Marius Daniel Morar.

"Una din plăţile importante făcute anul trecut, în valoare de zeci de milioane de dolari - echivalent euro - au provenit de la Newmont Mining Group, iar beneficiar a fost domnul Traian Băsescu", a afirmat liberalul, potrivit Mediafax.

Sorin Roşca Stănescu a declarat că îi aduce lui Traian Băsescu nu numai "acuzaţii de complicitate la acte şi fapte de o gravitate exceptională legate de afacerea Roşia Montană" şi că "în calitate de principal beneficiar al activităţii comunităţilor serviciilor secrete desfăşurate cu mari eforturi şi pe bani publici, a ştiut, a tolerat şi a protejat toate faptele ilegale care, până în prezent, au fost devoalate Comisiei Roşia Montană", dar şi acuzaţia că "el însuşi se află în spatele unora dintre operaţiunile ilegale".

"Iată (...) unul dintre traseele acestor fonduri: banii lichizi ai firmelor din România, reprezentând în ultimă instanţă evaziune fiscală, ajung în nord-estul Italiei, în localităţile Madonna del Capiglio, Malle sau Dimaro, de obicei, prin intermediul unui autorurism Audi negru, cu număr de înmatriculare BC - 69 - FGC. Aici, o persoană, fost membru al unui serviciu secret, preia transportul de bani şi îl transmite unui reprezentant Eurotrend Investment S.A., societate elveţiană. Din Elveţia, banii ajung în băncile din Seychelles. Aproape fiecare firmă care a livrat bani în beneficiul lui Traian Băsescu ori a acoliţilor acestuia are trasee asemănătoare şi doar intermediarii sunt diferiţi", a mai spus Stănescu.

Traian Băsescu l-a dat în judecată pe Sorin Roşca Stănescu, după ce senatorul PNL a declarat că preşedintele ar fi primit mită pentru susţinerea proiectului minier de la Roşia Montană.

Soluţia în acest proces urmează să o dea magistraţii de la Judecătoria Sectorului 2. Instanţa nu a stabilit, deocamdată, când va fi primul termen din dosar.


×