„Judecătorii numiți de către Partidul Național Liberal s-au opus acestei decizii”, a mai spus Ciucă, sugerând că decizia aparține judecătorilor numiți de PSD. „Atâta timp cât s-a vorbit deschis în spațiul public și nimeni nu a contestat..., dați-mi voie să fiu un cetățean care asumă acest mod de a fi votată decizia Curții Constituționale.”
Întrebat cui servește această decizie a Curții Constituționale, liderul PNL a spus că nu poate să comenteze decizia curții.
„În schimb, când vine vorba de consecințele acestei decizii, pot să comentez ca orice cetățean din această țară care se bucură de libertatea de a se exprima liber pe o serie întreagă de subiecte. Acesta este un aspect cât se poate de serios atunci când vine vorba de respectarea drepturilor și libertăților constituționale, precum și de respectarea democrației în România”, a precizat acesta.
„Este cetățean al acestei țări și drepturile trebuie să îi fie respectate”, a subliniat Ciucă, spunând că discuția nu ar trebui să se axeze pe persoana Dianei Șoșoacă, ci pe principii fundamentale. „Aici nu discutăm de persoană, pentru că persoana în sine nu are niciun fel de legătură cu viziunea noastră.” El a argumentat că, chiar dacă cineva are opinii diferite sau controversate, drepturile acestuia trebuie respectate.
Ciucă a observat că decizia curții ar putea facilita o coaliție între PSD și AUR în turul doi al alegerilor, ceea ce ar putea avea consecințe semnificative pentru viitorul politic al României. „Iată ce formulă nouă de coaliție politică,” sugerând că românii trebuie să fie conștienți de aceste dinamici politice.
„Eu cred că românii sunt suficient de vigilenți; au suficientă înțelepciune să înțeleagă ceea ce s-a întâmplat la un moment dat din 1989 încoace, când s-au reflectat în activitatea politică o serie întreagă de abuzuri din partea Partidului Social-Democrat. Acum, la 35 de ani de la Revoluție, iată avem posibilitatea în decembrie să se întâmple din nou așa cum s-a întâmplat în 1989”, a mai spus Ciucă în același context.
Întrebat dacă în opinia sa Partidul Social-Democrat se află în spatele acestei decizii, Ciucă a răspuns: „Atunci când vorbim de patru judecători numiți de către Partidul Social-Democrat, este la îndemână să putem interpreta și astfel. Nu putem să acuzăm chestiunea asta pentru că ar fi nedrept și nu vreau să fiu nedrept; nu vreau să-mi bazez o afirmație pe dovezi care nu există. Dar ne uităm la demers, ne uităm la consecințe; vedem care pot fi efectele și acolo ne îndreptăm atenția pentru că noi trebuie să facem în așa fel încât să nu se ajungă acolo.”
(sursa: Mediafax)